Correctie bekken

Onze rug heeft dagelijks vele taken te verrichten. Het bestaat uit vele facetten zoals wervelkolom, spieren die hechten aan de wervelkolom en uittredende zenuwen tussen de wervels. Dit complexe mechanisme houdt ons recht en laat ons draaien en buigen. Verder kan het mechanisme behoorlijk kracht ontwikkelen. De wervelkolom bestaat uit 3 gedeelten: lumbaal/sacraal, thoracaal en cervicaal. Als het goed gaat, staan we netjes recht en is de linkerkant van het lichaam gelijk aan de rechterkant van het lichaam. Er zullen dan ook geen klachten zijn. Dit noemen we perfecte loodlijn van de rug.

Door verschillende factoren in het leven kan er veel mis gaan met dit mechanisme. Langdurige stress, emotionele onderdrukkingen, zwaar lichamelijk werk etc. kunnen een zware wissel trekken op dit mechanisme. Rugklachten kunnen variëren van een lichte tot zware pijn(en) en staan dan ook hoog op de top tienlijst van klachten.

In de praktijk zien we dat patiënten met rugklachten niet goed weten hoe dit mechanisme functioneert. Zo lang het goed gaat staat men niet stil bij de immense prestatie die de rug moet leveren. Pas als het letterlijk “scheef” gaat en men de pijn voelt, wordt men ineens geconfronteerd niet meer te kunnen draaien of bukken en ja, zelfs moeilijk te kunnen zitten. De perfecte loodlijn is er niet meer en men staat “uit het lood” met alle gevolgen van dien.

In onze praktijken maken we patiënten bewust hoe een gezonde rug moet zijn en waar de rug “uit het lood” staat. Wanneer we, nadat alles onderzocht is, de uitkomst weten gaan we samen met de patiënt actief aan het werk. We leren de patiënt een perfecte buikademhaling. Dit is een voorwaarde om een maximale rendement uit de therapie te halen. Met verschillende houdingen en de perfecte buikademhaling gaan we het lumbaal/sacraal-,- thoracaal-, en cervicaal gedeelte rechtzetten zonder dat er gemanipuleerd of gekraakt wordt.

Hans Stormer -Heilpraktiker
Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 0612022231

Ineke op den Dries

Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 023-5441040