Wetenswaardigheden

Aften

Aften in de mond zijn vervelend en pijnlijk. Het is een uiting dat in de darmen de darmflora niet op orde is. Houdt er rekening mee dat het regelmatig terugkeren van aften een signaal is dat er in het maag- darmkanaal een candidiasis heerst.

Wil je er vanaf komen dan zal er een darmregulatie moeten plaats vinden. Hoe meer zoet men eet des te meer men de candida voedt en zodoende men meer aften krijgt. Als je niet oppast dan beland je in een vicieuze cirkel. Aften geven aan dat het immuunsysteem niet goed werkt. Luister naar je lichaamssignaal want die geeft aan dat je levensstijl niet in orde is!!

Het is ook een teken dat er veel stress in de darm heerst. SELASI (kleine zwarte basilicum zaadjes) kan snel een oplossing bieden! Een kleine theelepel 10 min. laten wellen in een glas water. Daarna opdrinken. Doe dit 2 x per dag. Verminder drastisch je zoet behoefte (ook fruit) en de aften verdwijnen snel. SELASI is te krijgen in een Indische Toko. Het is een noodoplossing om van de pijnlijke aften af te komen. De echte oplossing is de schimmels in de darmen te behandelen in combinatie met een voedingsomstelling. Buiten dat het de schimmel bestrijdt, heeft het een genezende werking op het darmslijmvlies.

Je kan mijn dieetlijst opvragen via de mail.

   

 Heilpraktiker H.A. Stormer

Afvallen

Afvallen is een voortdurende strijd tussen het fysieke en het mentale vlak. Een strijd tussen straffen en belonen. Een strijd tussen discipline en onverschilligheid. Het ene moment van verantwoordelijk zijn en andere moment van rebellie. De basis van dit “jo-jo” effect ligt vaak in de jeugdjaren.

Dit fenomeen is bekend in beide geslachten maar het grootste probleem manifesteert zich bij de vrouwen. Waarom zou je zeggen? Dit komt omdat de hormonale huishouding bij vrouwen complexer in elkaar steekt dan bij  mannen.

Bij meisjes zal dit zich uiten in vervelende menstruatieproblemen (p.m.s klachten) en het zwalken van de geest. Deze problemen gaan vaak gepaard met (vr)eetbuien. Meestal zijn het zoetigheden gecombineerd met producten die een hoog vetgehalte herbergen (kaas).

Door deze problematiek ontwikkelen ze een bepaald gedragspatroon (slachtoffer gevoel en het zoeken naar troost) en dit wordt geregistreerd door de cellen.

Er ontstaat een soort haat liefde verhouding met jezelf.

Deze boodschap wordt opgeslagen en zal je de rest van je leven achter volgen. Er komt nog een factor bij. Door de menstruatie klachten wordt er dan besloten door arts of ouder om aan de anti-conceptie te gaan. Dit is fataal voor het meisje omdat het enerzijds het doorrijpen van de hormonenklieren dwarsboomt en anderzijds, het meisje nu kunstmatig zwanger is. Veel zwangere vrouwen houden er een abnormaal eetgedrag op na tot dat ze bevallen zijn. Bij zowel vrouwen als mannen die overgewicht hebben meet ik een hormonale disbalans

Dit is een beschrijving waardoor men dik kan worden vanuit de puberteit. Zo kan ik nog verschillende oorzaken beschrijven die te maken hebben met overgewicht zoals:

 • Schildklier (klinisch niet altijd te bewijzen)
 • Emotionele stress (echtscheiding – overlijden kind/partner – aanranding enz.)
 • Programmering vanuit kindertijd (je bent te mager en dus bijmesten)
 • Negatief zelfbeeld
 • Anti – Depressie medicatie
 • Sterk schommelende bloedsuikerspiegel

Onthoudt, dat het lichaam als laatste een vetlaag wil opruimen. Dit kost namelijk veel energie!

Er moet eerst een bewustwording plaats vinden om af te willen afvallen. Nieuwe geestelijke programma`s kunnen de oude geestelijke programma`s naar de achtergrond schuiven en het daar parkeren.

Vele diëten heb ik zien komen en gaan de laatste 30 jaar met wisselende successen en teleurstellingen. Je hoop vestigen op een dieet, zonder bewust te worden waarom je aangekomen bent, is eigenlijk een rad voor je ogen draaien. Als mens zoek je altijd de makkelijkste uitweg. Dit werkt voor een bepaalde tijd, maar dan loopt je vast en val je terug in je oude gewoontes.

Het leven vraagt elke dag niets anders dan een bewustwordingsproces hoe je jezelf lief kan hebben met alles op en aan. Dan pas kan je de opgelegde patronen (pesterijen/opmerkingen/negatief zelfbeeld) van de buitenwereld naast je neerleggen.

Wees zacht voor jezelf, dat helpt echt!!

Allergie

Er zijn veel misverstanden over allergie.

Met ziet dit probleem niet als ziekte maar als een lastig symptoom dat bestreden wordt met anti – histamine of andere medicijnen. Vaak worden allergie-mensen ongevoelig (gedesensibiliseerd) gemaakt voor de desbetreffende allergie, om zo het probleem op te lossen.

Achter een echte allergie schuilt een groot probleem dat complex in elkaar zit. Het is niet alleen een lichamelijk probleem maar ook de geest speelt een grote rol in het ontwikkelen van een allergie. Om een allergieprobleem te kunnen begrijpen moet je inzicht hebben in de werking van het darmstelsel, want daar ligt de bron van het probleem. Als je weet dat 80% van het afweermechanisme zich in en rond het darmstelsel bevindt, dan begrijp je dat juist dit gebied belangrijk is, om een andere kijk op allergie te kunnen krijgen.

Het zou te ver gaan om alles goed uit te leggen en zal me beperken tot het benoemen van storende factoren die een allergie verergeren. Veel allergie patiënten kunnen geen melkproducten, gluten of suikers verdragen laat staan verteren. Dit is het gevolg van een disbiose in de darmen. Verder ontwikkelen allergie patiënten voedinginstolleranties (uit laten zoeken d.m.v. MORA -, L.I.F.E. of andere bioresonanz apparatuur). Wat ik in mijn onderzoeken zie, is dat de darmflora dysbiotisch (veel gisting en rotting) is. Bijkomende factoren als hypoglycemie (lage bloedsuikerspiegel), verzuring van het bindweefsel, hormoonschommelingen zorgen ervoor dat de stofwisseling onstabiel wordt. Een allergie is voor het lichaam een constante ontsteking en dat zorgt ervoor dat het immuunsysteem geen moment rust krijgt. 

Als een allergie kunstmatig (anti histamine) en langdurig onderdrukt wordt, dan kan er op een dieper niveau in het lichaam een andere ziekte ontstaan.

Denk niet dat je even een allergie weg haalt want dat is een utopie. Een langdurige allergie zit diep verankert in de totale persoon. Het beste resultaat om een allergie kwijt te raken is d.m.v. het  L.I.F.E. systeem of andere bioresonantie apparatuur in te zetten in combinatie van het volgen van een dieet. Dat vergt doorzettingsvermogen. De patiënt moet wel weten of hij echt zijn allergie kwijt wil!

Een allergie ontstaat meestal vanuit een geestelijk trauma en kan zich diep in onze matrix nestelen. Ook te vroege vaccinaties bij gevoelige kinderen kunnen een allergie uitlokken. In mijn optiek is het absurd dat een baby rond de 2 maanden gevaccineerd moet worden. De opbouw van een gezond immuunsysteem in de darmen van een baby duurt ongeveer 7 maanden. Je kan dus met je gezonde verstand nagaan dat een baby van 2 maanden wagenwijd open staat voor de schadelijke gevolgen van de te vroeg gegeven vaccinaties. Bij gevoelige baby’s zie je na de 2e vaccinatie vaak de gevolgen zoals eczeem uitbraak,  darmproblemen, koortsstuipen etc. Bij andere baby’s die zogenaamd goed reageren zie je op late leeftijd de schade pas zoals concentratie stoornissen, dyslexie, auto-immuun ziekten etc.

De voorfase van een allergie gaat altijd gepaard met een voedingsallergie.

Geestelijk aspect van allergie is het “niet kunnen en willen accepteren” van bepaalde zaken.

Een langdurige allergie bewerkt een constante stress (vecht-vlucht situatie) in het lichaam en dat zal het immuunsysteem nog meer verzwakken.

Vraag jezelf af wanneer eigenlijk de allergie begonnen is. Kijk dan in wat voor situatie jij je toen bevond. Vaak vond er een situatie plaats waar je bewust of onbewust emotioneel iets moest accepteren waar jij problemen mee had, om het te moeten doen. Heftige geestelijke trauma’s kunnen ook een allergie uitlokken.

Het gebruik van anti histamine zorgt ervoor dat de allergie nog dieper in het menselijk systeem wordt gedrukt en op lange termijn kan het een ander ziekteproces uitlokken.

 

Antibiotica betekent: "tegen het leven".

Anti-biotica wordt eigenlijk te snel ingezet en er wordt niet goed nagedacht of het wel past op de kwaal. Ik ben de laatste om tegen iemand te zeggen dat je geen anti-biotica moet gebruiken. Als het moet dan moet het! Waar ik tegen ben is dat voor ieder kwaaltje direct anti-biotica wordt voorgeschreven.

Dagelijks zie ik de gevolgen van wat een teveel gebruik van anti-biotica aanricht. Het absurde is dat het ook als een voorbehoedsmiddel wordt gebruikt b.v. bij acne.

Het is een aanslag op de darmflora dat een onderdeel van het immuunstelsel (85 %) is.

Antibiotica kan geen verschil zien tussen een goede of een slechte bacterie. Na een antibiotica kuur voelen mensen zich dan ook erg moe en hebben vaak last van hun darmen. In onze darmen leven miljarden bacteriën, parasieten en schimmels in harmonie. Na een antibioticakuur is deze harmonie ontregeld en het lichaam probeert er weer evenwicht in te brengen. Vaak lukt het, maar in veel gevallen lukt het niet en winnen de schimmels en parasieten van de goede bacterieën.

Vage klachten kunnen het gevolg zijn en hoe langer het duurt hoe meer klachten erbij kunnen komen.

Om dit te voorkomen is tijdens de kuur en 3 weken na de kuur een probiotica te gebruiken.
Goede merken zijn Flora+, Lamberts, Bonusan en Orthica.

Biologische Orgaantijden

 

Biologische Orgaantijden is een onontbeerlijk instrument voor artsen en therapeuten. Vanuit de Tradionele Chinese Medcijnleer is dit een belangrijke pijler om een goede diagnose te kunnen stellen. Deze wijsheid bestaat ongeveer 7000 jaar en is nog steeds toepasbaar in ons huidige bestaan.

In de fysiologie van de TCM heeft ieder orgaan zijn maximale oplaadtijd d.w.z. dat ieder orgaan iedere 24 uur energetisch wordt opgeladen.

Zie het als een accu die langzaam leeg loopt en dan weer opgeladen wordt om zijn taken weer goed uit te voeren. Als het orgaan niet in evenwicht is dan zullen klachten zichtbaar worden in de maximale oplaadtijd. Een voorbeeld: Iemand wordt regelmatig wakker tussen 01.00 en 03.00 in de nacht en klaagt al een tijd lang over moeheid. Dit kan een indicatie zijn voor een arts of therapeut om aandacht te besteden aan de lever. Hieronder staan de maximale tijden in combinatie met fysiologische werking en Schüssler biochemische zouten.

 

Orgaantijd Galblaas: 23.00 – 01.00 uur
Biochemisch zout: Calcium Phosphoricum Nr. 2
Emotie: Agressie
Verlaagde cortisonespiegel. Stofwisseling processen verlagen zich. Specifieke tijd voor galkolieken. Huidregeneratie. Verhoogde schrikreactie.

 

Orgaantijd Lever: 01.00 – 03.00 uur
Biochemisch zout: Kalium Sulfiricum
Emotie: Kwaadheid
Leverontgifting. Koude wordt sterk waargenomen. Stofwisseling op dieptepunt

 

Orgaantijd Long: 03.00 – -5.00 uur
Biochemisch zout: Silicea Nr. 11
Emotie: Verdriet
Melatonine wordt afgegeven. Belangrijk voor het doorslapen (tussen 03.00 – 04.00 uur) Tussen 04.00 – 05.00 uur wordt de bloeddruk hoger.
Mensen met hartinsufficiëntie worden wakker (benauwdheid gevoel). Begin van astma aanval. Vaak koude rillingen.

 

Orgaantijd Dikke Darm: 05.00 – 07.00 uur
Biochemische zout: Natrium Chloratum Nr. 8
Emotie: Niet kunnen loslaten
Testosteron en cotisol afgifte tussen 05.00 – 06.00 uur. Optimale tijd ontlasting rond 07.00 uur

 

Orgaantijd Maag: 07.00 – 09.00 uur
Biochemisch zout: Calcium Sulfiricum
Emotie: accepteren/irritatie
Begin van verterinsprocessen. Een goed ontbijt is op zijn plaats.

 

Orgaantijd: Pankreas – Milt: 09.00 – 11.00 uur
Biochemisch zout: Kalium Chloratum Nr. 3
Emotie: minderwaardigheid – geen eigen liefde – haat/liefde verhouding
Algemene weerstand tussen 09.00 – 10.00 uur op z`n hoogst. Beste tijd voor operaties of andere therapieën. Korte termijn geheugen op z`n best tussen 10.00 – 11.00 uur.

 

Orgaantijd Hart: 11.00 – 13.00 uur
Biochemisch zout: Natrium Sulfuricum
Stress en operaties zoveel mogelijk vermijden. Tijd voor hartaanvallen. Rond 12.00 uur concentratie vermindering. Verhooogde aanmaak zoutzuur in de maag.

 

Orgaantijd Dunne Darm: 13.00 – 15.00 uur
Biochemisch zout: Kalium Phosphoricum
Verminderde energie. Veel bloed in en rond de darmen. Galproductie. Bloeddruk en hormoonspiegel verlaagd rond 14.00 uur. Verminderde pijnsensatie.

 

Orgaantijd Blaas: 15.00 – 17.00 uur
Biochemisch zout: Magnesium Phosphoricum Nr. 7
Energie loopt weer op. Lange termijngeheugen actief. Bloeddruk en circulatie op z`n hoogst. Verhoogde urine uitscheiding.

 

Orgaantijd Nieren en Bijnieren: 17.00 – 19.00 uur
Biochemisch zout: Ferrum Phosphoricum Nr. 3
Emotie: angst
Vitaliteit en stofwisseling verhoogd zich. Zoutzuur in maag verhoogd zich. Beste tijd voor een kop kruidenthee te drinken.

 

Orgaantijd Pericard: 19.00 – 21.00 uur
Biochemisch zout: Natrium Phosphoricum
Emotie: Balans (Hormoon- bloedregulator)
Bloeddruk en polsfrequentie loopt terug. Rond 20.00 uur worden allergiemiddellen en antibiotica goed opgenomen. Ontspanningsfase voor hoofdorganen. Als dit zo is ontstaan er depressies in de hoofdorganen.

 

Orgaantijd 3 Voudige Verwarmer: 21.00 – 23.00 uur
Biochemisch zout: Calcium Fluoraticum Nr.1
Emotie: Balans (Hormoon- en bloedregulator)
Hoofdorganen laden zich op. Immuunsysteem erg actief. Beste tijd om te mediteren. Regeneratie voor hormoonklieren. Chakra`s erg actief.

 

Opgesteld door: Heilpraktiker H.A. Stormer

Biologische Klok

De biologische klok is vanuit de Traditionele Chinese Medicijnleer ontstaan. Het is eigenlijk verbazingwekkend hoe eeuwen geleden door observatie, intuïtie en beredenering een systeem ontstaan is die nog in de huidige tijd past en werkt. Het is jammer dat de nieuwe generatie artsen het in hun opleiding niet meer meekrijgen. De biologische klok kan een grote hulp bieden om klachten en ziekten snel te ontdekken. Er worden veel bloedtesten gemaakt in de hoop de klacht/ziekte te kunnen ontdekken. Als er niets is te vinden dan is ogenschijnlijk niets aan de hand. Meestal bevindt cliënt/patiënt nog in een signaalfase d.w.z. dat het lichaam waarschuwingen afgeeft dat er iets opkomst is.

De biologische klok, kan door gerichte gestelde vragen, een richting aangeven waar het probleem zit b.v. dat patiënt aangeeft dat hij ’s morgens tussen 9.00 en 10.30 uur altijd misselijk is. Bloedtest laat niets zien maar de biologische klok laat al zien dat er iets schort bij de organen alvleesklier en milt. (aarde element)

 

Heart = Hart

Small Intestines = Dunne Darm

Bladder = Blaas

Kidney = Nier

Pericardium = Hartzakje

Triple Burner = 3 Voudige Verwarmer

Gallbladder = Galblaas

Liver = Lever

Lung = Long

Large Intestines = Dikke Darm

Stomach = Maag

Spleen = Milt

 

Biosignatuur

  Biosignatuur wordt gebruikt in de exo-biologie of astrobiologie (onderzoek naar het voorkomen van leven op andere hemellichamen). Het is een fysische en/of chemische aanwijzing van leven dat niet kan worden veroorzaakt door een willekeurig proces of door menselijke tussenkomst.

Een andere betekenis  gegeven door Ibrahim Karim en het woord schrijft als BioSignatuur.

Heb je een brandwond, teken dan snel het hiernaast staande figuurtje op een plaats op je huid, die contact heeft met de omgeving. De pijn zal zeer snel verdwijnen. Het bovenstaande klinkt misschien raar, maar het werkt wel.

BioSignaturen zijn diagrammen, die direct de energie en de functies van de organen van het lichaam beïnvloeden. Ze hebben dezelfde trillingskwaliteiten als de oorspronkelijke of ideale functies van de specifieke organen in het lichaam en kunnen die organen daardoor beïnvloeden door resonatie. Wanneer een biosignatuur geplaatst wordt in het energieveld aan de buitenkant/oppervlak van het lichaam, wordt zijn energie doorgegeven. Dat kan door het tekenen van het biosignatuur op de huid of via een hanger waar de BioSignaturen op aangebracht zijn. De energie van het unieke lineaire diagram treedt in resonantie met de functies van het orgaan dat het vertegenwoordigt, omdat soortgelijke patronen zich op elkaar afstemmen (net zoals de resonantie bij muziekinstrumenten). Daardoor wordt de energiestroom in het orgaan gecorrigeerd/geharmoniseerd. Dit vindt momentaan plaats op het energieniveau, maar het kan langer duren voordat het zichtbaar/merkbaar op het fysiek niveau wordt. Dit hangt af van de aard en de ernst van het probleem.

Priesters van het Hindoeïsme / Boeddhisme maken al lang gebruik van dit soort diagrammen. Bijvoorbeeld: iemand met een nieuwe auto gaat naar de tempel en vraagt de priester om in zijn wagen tekens aan te brengen om hem/haar te beschermen tegen ongevallen. De diagrammen in het plaatje rechts werden gezien in een taxi in Noord Thailand.

Reiki symbolen verschillen van BioSignaturen. Reiki symbolen zijn geheim en worden daarom (vrijwel) nooit (zichtbaar) beschikbaar gesteld voor belangstellenden. Ze worden alleen via cursussen gegeven en kunnen alleen effectief worden gebruikt door mensen die de voor het symbool relevante inwijding hebben ontvangen. Ze worden gebruikt voor genezende afstandsbehandeling van levende wezens (mensen, planten en dieren), varierend van enkele centimeters tot duizenden kilometers.

BioSignaturen zijn diagrammen, die juist wel zichtbaar worden getekend op voorwerpen inclusief de huid. In beginsel zijn ze niet geheim, en ze zijn niet bedoeld voor afstandsbehandeling. We hebben Ibrahim Karim gevraagd om zijn mening betreffende de verschillen. Zodra het beschikbaar is zal het hier vermeld worden.

 

Hieronder vind je een aantal BioSignaturen.

 

 

 

Candida - Schimmel

 Candida is een van de vele soorten schimmels die in ons lichaam voorkomt. Een bepaalde hoeveelheid hebben we nodig om bepaalde stoffen uit de voeding te verteren. Candida albicans is de bekendste vorm. Zo heb je candida robusta of candida parapsilosis etc.

De verzamelnaam van verschillende soorten candida’s wordt candidiasis genoemd.

In kleine hoeveelheden komen ze voor in ons darmstelsel en vormen samen met andere bewoners van ons maag-darmsysteem de zogeheten darmflora. Deze darmflora onderhoud het immuunsysteem.

Zolang er een gezonde harmonie heerst tussen de verschillende bacteriestammen en verschillende schimmelsoorten dan werkt ons immuunsysteem optimaal. Ze hebben de taak om giftige stoffen om te zetten naar niet giftige stoffen en produceren zelf bepaalde vitaminen. Andere schimmelculturen die ons lichaam binnenkomen en schadelijk zijn (d.m.v. voedingsstoffen of inademing) hebben geen vat om zich te hechten aan het slijmvlies, omdat er een perfecte harmonie is.

Wanneer er een storing in de harmonische samenwerking optreedt dan wordt er inbreuk gemaakt op het immuunstelsel. Het gevolg is dat het controlemechanisme faalt en afbraakprocessen in de darmen niet goed meer verlopen. Nu de disharmonie een feit is, kunnen binnendringende schimmels en andere vijandige organismen zich hechten aan het slijmvlies en snel vermenigvuldigen.

Verstoringen van de harmonische samenwerking zijn: veelvuldig gebruik van anti-biotica’s, langdurige stress en pilgebruik, grote zoetbehoefte, verzurende voeding (veel vlees, koffie etc.) en langdurig medicijngebruik. Dit alles verschuift de PH waarde van het maag-darmstelsel ten gunste van de vijandige bacteriën, parasieten en schimmels.

Door bovenstaand fenomeen bouwen zich steeds meer klachten op en de levenskwaliteit verslechtert. Bij klinische onderzoeken (bloedtesten) komt er meestal niets uit. Klachten bestaan uit allergie – regelmatige verkoudheden met trage heling, moeheid, eczeem, schimmels op huid en tussen de tenen, kalknagels, jeuk, vaginale schimmel, extreme moeheid en nog een tiental andere klachten.

Hoe meer kans de candida’s krijgen om te groeien des te meer het immuunsysteem afbrokkelt. Dat komt doordat giftige stoffen het darmslijmvlies kunnen doordringen en zo in de bloedbaan kunnen komen (leaky- gut syndroom). Deze giftige stoffen kunnen vitale organen zoals de lever zwaar belasten. Je kunt eigenlijk stellen dat bij chronische en auto-immuunziekten het voorafgaande zich afspeelt. (zie foto onder aan dit artikel)

Het is jammer dat de reguliere geneeskunde dit afdoet als niet belangrijk, terwijl dit goed beschreven is in allerlei studieboeken die ze ooit hebben moeten bestuderen.

De alternatieve geneeskunde schenkt wel aandacht aan schimmels, maar gebruikt soms middelen die niet krachtig genoeg zijn om de schimmels te bestrijden en kan een patiënt blijven “hangen” in zijn/haar genezigsproces. Ik vind het ook onzinnig om maanden tot jarenlang een dieet te moeten volgen om de candida te bestrijden. Candida en ander parasieten worden in toom gehouden door enzymen die via de alvleesklier vrijkomen. Wanneer om een of andere reden de alvleesklier niet optimaal werkt dan kunnen de candida`s en parasieten gaan woekeren. Bijna alle patiënten die last hebben van een candidabelasting hebben dan ook last van hypoglycemie (verlaagde bloedsuikerspiegel).

Men doet er goed aan om eerst een goede darmregulatie te ondergaan en daarna pas zich te laten behandelen. Dit zal de behandeling(en) positief beïnvloeden en het betaalbaar houden.

Het is een utopie om alle schimmels uit de darmen te willen weren, omdat een kleine kolonie nodig is om het immuunsysteem alert te houden en anderszijds kunnen ze metalen zoals kwik cheleren en dit aan chlorofyl binden zodat het afgevoerd kan worden.

Darmslijmvlies overwoekerd met candida albicans die het slijmvlies beschadigen. (leaky gut – lekkende darmslijmvlies)

Het verbaasdt me heel erg dat huisartsen dit fenomeen laten liggen en het niet koppelen aan daadwerkelijke klachten waarmee patiënten in de praktijk komen.

Vele patiënten met chronische en autoimmuunziekten hebben last van een lekkende darmvlies. Wanneer dit niet eerst gerepareerd wordt dan zal de echte genezing uitblijven of ze blijven in een vicieuze cirkel.

Hp. H.A. Stormer

Dysthereose - Onregelmatige werking van de Schildklier

Schildklierproblemen is het stiefkind van zowel de reguliere- en alternatieve/additieve geneeskunde.

Vele bloedtesten (ongeveer 80%) geven een negatief beeld en wordt afgedaan dat er “niets aan de hand is” met de schildklier. Dit is zeer frustrerend voor de patiënt die zelf voelt dat er iets niet klopt met dit orgaan. Dit orgaan is enorm belangrijk omdat het de stofwisseling (metabolisme) regelt van het lichaam.

Een hyperthereose (snelwerkend schildklier) of een hypothyreose (traag werkend schildklier) laten zich daarom “laat” zien omdat het lichaam het probleem (compensatie) eerst zelf probeert op te lossen. Zolang er nog een compensatie aanwezig is dan zijn de bloedtesten negatief. Anders gezegd, de arts zegt tegen je zegt dat er geen probleem is met je schildklier.

Een ander feit is dat bloedtesten niet goed uitgevoerd worden omdat er maar op 1 item wordt onderzocht en dat is vaak T3 en niet op T4 of andersom. De schildklier laat zich moeilijk vangen d.m.v. een bloedtest en kan zich onttrekken aan de werkelijkheid. De bloedtest worden vaak in rusttoestand gemeten en niet als de patiënt in actie is. De schildklier reageert op rust en werk gedurende de dag en dus is het moeilijk te realiseren om iemand op z`n werk, cafe, club etc. bloed af te nemen.

Om een goed beeld (dag profiel) te krijgen zou dit eigenlijk moeten maar is onmogelijk dus moeten we het doen met een bloedtest die vaak in de morgen wordt afgenomen.

Daarom is juist belangrijk om een goede anamnese af te nemen en te luisteren wat de patiënt aangeeft. Makkelijk koud hebben of licht zweten zonder extra inspanning, droge schrale huid, onverklaarbare spierpijnen, wisselende bloedsuikerspiegel. Dit zijn beginnende signalen die afgegeven worden.

Bij veel chronische klachten zie je vaak bij bioresonanz metingen dat de schildklier onstabiel is.

Dysthereose wordt uitgelokt door duurstress (lees ook “stress” in wetenswaardigheden). Dit fenomeen zien we ook bij vrouwen in menopauze. Ook stoffen als chloor – bromium en fluorine kunnen de werking van de schildklier blokkeren. De klinische geneeskunde slaat vaak de plank mis met grote gevolgen voor de patiënt.

Ook gifstoffen die vanuit de darmen in het bloed terecht komen en de lever niet goed zijn werk doet, kunnen deze  gifstoffen de schildklier aanvallen en ontregelen.

Er wordt dan medisch ingegrepen door Thyrax of Euthyrox voor te schrijven en er wordt niet naar de werkelijke onderliggende storing gekeken. Medisch is het probleem dan geklaard. In de praktijk zie ik patiënten die tussen de 10 en 20 jaar deze medicijnen slikken. Vergeet niet dat als je aan deze medicijnen vast zit dat je stofwisseling begrenst is dus dat het niet 100% zijn werk kan doen. Ik ben niet tegen dit medicijn, maar de onderliggende storing wordt niet behandeld.

Aangezien dysthereose zo slecht wordt gediagnostiseerd lijden patiënten onnodig aan deze kwaal en belanden in een vicieuze cirkel. Dit fenomeen heeft ook een negatieve invloed op andere hormonen.

Het fundamentele samenspel die Prof. Dr. Dr. J. Schole in zijn boek ( Drei-Komponenten-Theorie) noemt dit “regulatiebegrip”.

Gelukkig kunnen we heden ten dage met frequentie-apparateur dit probleem bloot leggen mits de arts/therapeut de samenhang goed interpreteren omdat het een complex fenomeen is.

Etherische oliën

Etherische oliën hebben een krachtige werking op lichaam en geest. De geuren van deze oliën geven al een reactie in het lichaam. Vroeger waren deze oliën alleen voorbehouden aan parfumiers. Alleen Lavendel was voor het publiek beschikbaar.

Op dit moment zijn er veel oliën op de markt maar helaas niet altijd van goede kwaliteit. Wees kritisch en vraag desnoods waar de oliën vandaan komen.

Goede merken zijn Extrence en Prima Vera. Elk olie heeft verschillende eigenschappen en werking op het lichaam. Gebruik ze niet inwendig omdat men een behoorlijk inzicht nodig heeft in de biochemische reacties van het lichaam. Als je interesse hebt om met deze olie te willen werken is het wijs om een cursus te volgen.

Persoonlijk werk ik al 25 jaar met deze oliën en hebben talloze mensen de kracht van deze oliën mogen ervaren. Om je enthousiast te maken voor deze oliën geef ik een paar veilige tips:

Anti – stressolie: 10 ml amandelolie mengen met 3 druppels Geranium en 3 druppels Neroli compositum. Voordat je slapen gaat smeer je wat van dit mengsel op en langs je ruggegraat. Ervaar dan wat dit mengsel met je doet.

Wist je dat pure lavendelolie bij gesloten brandwonden de beste remedie is en dat Tea Tree olie antibiotica-achtige eigenschappen bezit?

Probeer het maar en je zult ervaren hoe de natuur ons kan helpen!

Hormonen

 Hormonen verzorgen de communicatie tussen geest en lichaam.

Als we terug kijken is dit onderdeel van de medische wetenschap een vrij jonge loot aan de boom.

Na de tweede wereldoorlog is men pas goed gaan onderzoeken wat hormonen zijn. Het eerste resultaat was dat men insuline wist na te maken. Er werden duizenden levens gered, al waren er bijverschijnselen.

Vandaag de dag weten wij door de onderzoeksdrift van wetenschappers veel meer over hormonen.

Nog steeds worden er miljoenen euro’s uitgetrokken voor wetenschappelijk onderzoek om achter dit geheimzinnige fenomeen te komen.

Persoonlijk vind ik het jammer dat veel artsen geen verband leggen tussen geest en lichaam.

Vaak wordt er een synthetisch (kunstmatig) hormoon voorgeschreven om de klacht op te lossen. Wanneer er zich een levensgevaarlijke situatie voordoet dan is een voorgeschreven synthetisch hormoon op zijn plaats. Vele levens zijn gered door deze synthetische hormonen en daar ben ik blij om.

Wij zullen eerst de anatomische ligging moeten weten van alle klieren die de hormonen aanmaken. Het zijn de hypofyse, schildklier, bijnieren, alvleesklier, gonaden (eierstokken en bijballen, zie tekening),

De hypofyse is de dirigent van het orkest (schildklier, bijnieren, alvleesklier, eierstokken en bijballen).

Nu we de ligging weten gaan wij de fysiologische kant van deze klieren belichten. Er zijn hormoonklieren die een uitgang hebben en er zijn er die geen uitgang hebben. Wij noemen dit excretorisch (afgegeven hormoon wordt via de bloedbaan vervoerd) en incretorisch (afgifte vindt plaats in het orgaan zelf).

Een hormoon is niks anders dan een stof die een boodschap bij zich heeft om een ander orgaan aan te zetten tot actie. De hoofdklier is de hypofyse, die instructies ontvangt vanuit de hersenen en weer andere hormoonklieren tot werken aanzet (zie tekening). Zoals er evenwicht moet zijn in het leven, zo moet er evenwicht zijn in het hormoonstelsel. Een teveel of een te weinig aan hormonen kan fataal zijn voor het lichaam en de geest. In ons lichaam bevinden zich overal controlepunten, die bij een teveel van het desbetreffende hormoon een seintje geven aan de hypofyse om de aanmaak te stoppen. Men noemt dit een negatieve terugkoppeling.

Nu we dit weten wil ik een andere benadering geven dan die van de reguliere geneeskunde.

Ons lichaam wordt bestuurd door onze geest. Onze geest is geen vaste stof en dus moet er een materialisering plaats vinden. In mijn optiek vindt dit plaats via de hormonen. Een prachtig voorbeeld is, wanneer bij een vrouw die een vergrote stress factor heeft, de menstruatie wegblijft.

Dit geeft te denken. Wanneer je als therapeut werkt is dit een signaal om aan een hormonale disbalans te denken!! Onze geest is dus sterk gekoppeld aan onze emoties en dat is nou erg vervelend. Want als mens willen wij juist controle uitoefenen. De vraag voor mij is hoe je met je emoties kunt omgaan. Anders gezegd, hoe ga je met je hormonen om.

Blijft de vraag, wie is het eerst de kip of `t ei of anders gezegd zijn de problemen veroorzaakt door het lichaam of de geest? Deze discussie zullen wij niet aangaan vanwege tijdsgebrek.

Vaak zie je bij hormonale disfunctie psychische problemen. Zonder hormonen is er geen leven mogelijk. Voor mij zijn hormonen het communicatiemiddel van onze geest naar het lichaam en maken ze gebruik van het zenuwstelsel. In de biologische geneeskunde praat men over een neuro – hormonale werking. Dit betekent dus dat dit systeem zijn invloed uitoefent in het hele lichaam.

Een hormoon is een complexe structuur en is opgebouwd uit eiwitten en vetten die wij uit onze voeding moeten halen. Deze eiwitten en vetten worden in de lever omgebouwd en via het bloed afgeleverd bij de klieren die hormonen kunnen maken. De lever staat centraal in talloze biochemische reacties. Dit betekent dat voor een goed hormonaal evenwicht er veel afhangt hoe onze spijsvertering er voor staat.

Het belangrijkste onderdeel van ons spijsverteringsstelsel is de twaalfvingerige darm. Hier vindt het enzymatisch (splitsing) proces plaats van eiwitten, vetten en koolhydraten onder invloed van pancreas sappen en galzuren. De eiwitten komen in het bloed via de darmwand en het bloed transporteert ze naar de lever. De vetten worden via het lymfatisch stelsel afgevoerd naar de lever.

Onevenwichtige voeding en een slecht spijsverteringstelsel kunnen er voor zorgen dat er een hormonale disfunctie ontstaat. Sta even stil bij hoeveel vetten en eiwitten wij per dag moeten verteren. Kan `t lichaam dit wel aan? Wij moeten niet alleen onze voeding verteren maar ook de geestelijke prikkels die op ons afkomen. Is het niet zo, dat als wij slecht in onze vel zitten, wij niet zo goed op onze voeding letten? Denk eens aan chocolade. Het zit boordevol vetten, eiwitten en koolhydraten. Het zet het hormonale raderwerk snel in gang en zorgt ervoor dat je je prettig voelt. Het bekende verschijnsel bij menstruaties. Bij anderen is er behoefte aan hartige spijzen, vooral kaas. Wanneer je met hormonale klachten naar een arts gaat, staat deze niet stil bij de bovengenoemde factoren. Door een hoge consumptie van zuivelproducten kunnen bij de vrouwelijke bevolkingsgroep verhoogde risico`s ontstaan voor borst- en baarmoederkanker. Dit is gebleken uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken.

Even terug naar het fysiologische gedeelte. Wij weten nu dat hormonen talloze lichaamsprocessen op gang brengen o.a. groei, differentie man – vrouw, vruchtbaarheid etc.

Om het leven te begrijpen, zal je moeten leren. Het ouder worden is een rijpingsproces. Een simpel voorbeeld is fruit. Fruit heeft een bepaalde rijpingstijd nodig. Wanneer het te vroeg geplukt wordt en je eet het op, dan smaakt het niet volwaardig.

Ook onze hormoonklieren moeten rijpen. Dit is heel erg belangrijk voor het verdere verloop van het leven.

Niet voor niets is de puberteit een belangrijke periode voor zowel meisje en jongens. Het is een identificatieproces. Voor de jongens is het door rijpen van de hormoonklieren minder ingrijpend dan de meisjes. Wanneer bij meisjes de menstruatie op gang komt, dan kan dit met pijnen gepaard gaan(verkeerde voeding werkt dit nog meer in de hand). Dit is natuurlijk niet leuk. Bij herhaaldelijk terugkomen van deze pijnen zal er waarschijnlijk ingegrepen worden. Veel meisjes gaan over op de conceptie pil zodat de klachten verdwijnen.

Door deze methode wordt het doorrijpen van de hormoonklieren vertraagd. In mijn praktijk zie ik dat er gemiddeld 12 jaar de pil continu geslikt wordt. Dit betekent dat het lichaam 12 jaar kunstmatig bestuurd wordt door een synthetisch hormoon. Het ergste van al, is dat er geen tussentijdse medische controle plaats vindt. Het is een aanslag op het immuunstelsel. Vele klachten kunnen ontstaan zoals moeheid (bloedarmoede), gebrek aan foliumzuur (zenuwen en spina bifida) allergie huid klachten etc.

Een combinatie van bovengenoemde factoren en verkeerde voedingsgewoonten heeft op den duur fatale gevolgen.

Laatste onderzoeken tonen ook aan dat electrosmog, chemische belasting(amalgaan, pcb, cadmium etc.) en geestelijke vervuiling (emotionele trauma), de hormoonhuishouding negatief beïnvloedt.

Vaak zien wij een ook een disbalans van de schildklier. Veel mensen zijn kouwelijk en hebben eigenlijk niet in de gaten dat de schildklier niet goed werkt. Met een simpele test van Dr. Barnes kom je er achter of er een disbalans is. Normaal wordt er bloed getest of de hormonen van de schildklier in juiste verhoudingen zijn. Helaas wordt er met een gemiddelde gewerkt en veel van de bloedtesten vallen negatief uit.

De bijnieren die de bekende adrenaline ofwel het stresshormoon produceert, maakt ook andere hormonen zoals corticosteroïden. Door langdurig in stress te verkeren, wordt er een aanslag gepleegd op het bijniermerg. Gevolgen zijn een Burn – Out syndroom of het ME – syndroom. Bij het niet genoeg aanmaken van de steroïdengroep, kan het immuunstelsel verzwakken.

De pancreas heeft als hoofdtaak het aanmaken van insuline. Het zorgt ervoor dat glucose in de cellen terecht komt. Verder is de pancreas ontzettend belangrijk voor het enzymatisch proces van onze voeding.

Jeetje zal je denken hoe moet je dit een plaats geven. Raak niet in paniek want het lichaam probeert zo lang mogelijk zelf oplossingen te vinden. Het lichaam zendt signalen uit en hoopt dat het gehoord wordt. Dit wil niet zeggen dat het de juiste oplossing is. Er ontstaan pas problemen als het lichaam niet meer kan compenseren.

Om een hormonale disbalans recht te zetten, vergt veel tijd. En dit is nu het dilemma voor veel hulpverleners. Vergeet niet dat een persoon die een disbalans van hormonen heeft dit niet van de ene dag op de andere heeft gekregen. Vaak zie je dat ze er jarenlang mee sukkelen!

Met het L.I.FE systeem kunnen we een hormoonsysteem die in onbalans is snel weer op orde krijgen. We weten ook dat voeding die veel histamine bevat (schaal en schelpdieren, kaas, rode wijn, koffie, zuurkool, haring) het hormoonhuishouding behoorlijk uit balans kan brengen.

Nu we in een tijd van vergrijzing zitten zien we ook dat veel vrouwen in een beginnende overgang veel last gaan krijgen van gewrichtsklachten, vergeetachtigheid, opvliegers, moodswings, moeheid, botontkalking en vooral een onstabiel werkende schildklier die niet te traceren is via een normale bloedtest.

Kanker

Kanker

Niemand is gevrijwaard van kanker.

Het is een ziekte die zich pas op het laatste moment laat zien. Het is een proces dat zich sluipend ontwikkeld, lang voordat het de kop op steekt. De ontwikkeling van kanker ligt tussen de 10 en 13 jaar voordat het te zien is via MRI of PET scan. Het is zeker waar dat de éne persoon veel gevoeliger is dan de andere. Soms zie je dat bij een vrouwelijke lijn binnen een familie b.v. oma, moeder, dochter, kleindochter borstkanker krijgen.

De klinische geneeskunde verklaart dat een bepaald “gen” in de DNA structuur de schuldige is. Met de huidige technologie is dat ook te ontdekken d.m.v. een DNA onderzoek. Terugkomend op de sluipende ontwikkeling van de ziekte, wordt er eigenlijk weinig aandacht besteed aan hoe de persoon in kwestie leeft en hoeveel geestelijke trauma’s de persoon heeft moeten verwerken. Dit bepaald eigenlijk de hoeveelheid stress die de persoon heeft gehad en we weten nu dat langdurige stress een verwoestende uitwerking heeft op het immuunstelsel. In mijn opinie wordt het voorafgaande sterk onderschat door de reguliere geneeskunde. Men kijkt alleen maar naar de ziekte, zonder zich af te vragen of er geestelijke trauma’s in de afgelopen 13 jaren geweest zijn en hoe die verwerkt of niet verwerkt zijn.

Bij het openbaren van deze ziekte ligt alleen de focus bij het onder knie krijgen van de ziekte d.m.v. zware chemo’s, bestralingen en operaties. Vaak bevindt de man of vrouw zich nog in shock toestand na de berichtgeving dat er kanker geconstateerd is en dat er snel gehandeld moet worden. Dit is het moment dat de persoon in kwestie de relatie legt dat hij/zij aan de ziekte kan overlijden. Het verwerken van het bericht en het toelichten van de behandeling(en) zorgen voor veel stress.

Daarom vraag ik deze persoon wat voor geestelijke trauma’s er tussen de diagnose van de ziekte, 10 en 13 jaar terug heeft plaatsgevonden en of die een “plaats” hebben gekregen. Vaak hoor je bij navraag dat 2 of 3 jr. voordat de diagnose is vastgesteld ook een geestelijke trauma is geweest. Dit is de “trigger” die de ziekte versneld.

Als raadgevende hulpverlener vind ik het heel belangrijk dat niet alleen op fysiek gebied wordt gewerkt, maak ook de geestelijke kant zijn aandacht krijgt om te voorkomen dat na een geslaagde behandeling de kanker niet kan terugkomen.

Op het moment dat je geboren wordt is niemand gevrijwaard van ziekten. De manifestatie van een ziekte is altijd een leerproces van onze geest. Wordt de geest begrepen dat is niets onmogelijk in een helingsproces.

Therapeutische ondersteuning om de schadelijke effecten van straling en chemo die vrijkomen tijdens de therapie en een bedreiging zijn voor de nog gezonde cellen te voorkomen schrijf ik voor:

– Sanuvis ampullen (1 ampul elke dag oplossen in glas bronwater en dit slokjes gewijs opdrinken)
– Zinkokehl ampullen (1ampul om de dag oplossen in glas bronwater en dit slokjes gewijs opdrinken)
– Selenokehl ampullen ( 1ampul om de dag oplossen in glas bronwater en dit slokjes gewijs opdrinken)

Sanuvis elke dag en dan combineren met de ene dag zinkokehl en dan de andere dag met selenokehl. Je kunt Sanuvis en zinkokehl of selonokehl in een glas oplosssen.

Deze kuur doe je tijdens de gehele behandeling van zowel bestraling en chemokuur.
In mijn praktijk bewijst deze methode zich al jaren en tot grote opluchting van patiënten die erg tegen alle bijwerkingen opzagen.

Al deze produkten kunnen via de apotheek bij firma Holomed in Ootmarsum besteld worden.

Praktijkervaring van HP. Hans Stormer

Lever versus alcohol

Onze lever is een orgaan die zich snel kan herstellen en regenereren. Men staat niet stil wat dit orgaan allemaal moet doen. Giftige stoffen die vanuit de buiten- en binnenwereld komen worden ontgift maar ook stoffen die vrijkomen vanuit koolhydraten, eiwitten en vetten worden in de lever omgezet tot waardevolle bouwstoffen die het lichaam nodig heeft.

Eigenlijk kan je zeggen dat het de grootste “recycling orgaan” in ons lichaam is. Door onze huidige levensstijl heeft dit orgaan behoorlijk te verduren. Bedreigende factoren voor de lever zijn medicamenten, de “pil” en andere hormoonvormen die via de voeding tot ons komt, hepatitis virussen, CMV en Epstein Barr virus, parasieten, alcohol, zware metalen, darmproblemen etc.

Andere organen kunnen een pijnsignaal afgeven als er iets niet in orde is. De lever geeft geen signaal af en wordt wel eens een “stom orgaan” genoemd. Het signaal wat het afgeeft is “moeheid”. Als de lever niet goed functioneert dan laat het zich zien d.m.v. een bloedtest. Er bevinden zich veel werkende enzymen in het leverweefsel. Ze worden ook “transaminasen” genoemd.  Gamma-GT is er een van en die is actief in de levercel en de galwegen. Bij vergaande beschadiging van de lever komen er ook enzymen vrij die uit de binnenste van de cel en de mitochondriën komen.

Het zijn GOT (Glutamat-Oxalacetat) en GPT ( Glutamat-Puyruvat-Transaminase)

Een van de gevaren voor de lever is alcohol. De kritische grens voor alcohol bij mannen ligt bij 80 gram per dag en bij vrouwen ligt het bij 40 gram wat gelijk staat als een 1/2 ltr. Wijn of 3/4 Ltr. Bier. Het lichaam is zo ingesteld dat als het alcohol waarneemt, dit als een gevaar wordt waargenomen en reageert om het alcohol zo snel mogelijk te niet te doen.

Het staakt andere werkzaamheden en zal zich eerst bekommeren om de alcohol af te breken. Bij grote inname van alcohol of dagelijks gebruik van alcohol, die de bovenstaande norm overschrijden, vindt er afbraak van de levercellen plaats.

Vergeet niet dat het lichaam ook zelf alcohol aanmaakt via fermentatieproces in de darmen. Deze giftige alcohol wordt ook snel naar de lever getransporteerd. Je hebt dan dat de lever met 2 verschillende alcoholen te maken heeft.

Een bekend verschijnsel is dat een persoon die een glas wijn of bier neemt zich snel niet goed voelt of slaperig wordt. Andere reacties als onrustig worden of jeuk krijgen zijn ook bekend.

Na 8 dagen onthouding van alcohol worden nieuwe gezonde cellen gebouwd. Zelfs bij zware leverbeschadiging kan met een veranderde levenstijl en met hulp van natuurlijke planten de lever weer regenereren.

Klachten die je goed onder ogenschouw moet nemen zijn: weinig energie, moeheid, veel problemen met banden en pezen, dufheid in het hoofd, zwaar wakker worden. Het wordt dan tijd om je levensstijl te veranderen en je lever te helpen ontgiften.

Lever beschermende planten uit de natuur zijn: Mariadistel – Stinkende Gouwe – Paardenbloem – Artisjok en andere bittermiddelen.

De lever heeft ook veel vit. A, C, E en B6 en B12 nodig om zich tegen agressieve afbraakstoffen te beschermen, die vanuit de stofwisseling vrijkomen. Ook heeft het mineralen nodig zoals Seleen om Gluthation te maken. Gluthation zorgt voor de omzetting van giftige stoffen naar onschadelijke stoffen.

Alles wat we tot ons nemen, zal na de verwerking in de darmen, in de lever terecht komen en verwerkt worden. Zelfs het lymfatisch eindigt in de lever. De lever heeft ook een dag – nacht ritme. Vanaf 23.00 uur tot 3.30 uur is de gal en lever actief om de stoffen die we vanaf 13.00 uur tot ons nemen te ontgiften. Alle gifstoffen worden omgezet in ongiftige stoffen en getransporteert naar de galblaas. De galblaas op zijn beurt kan de galzouten door een prikkel van vetten loslaten in de dunne darm. Daarom is het van belang om ’s morgens wat vet te eten om de gal te prikkelen.

Ontbijt overslaan is uit den boze en kan op den duur galstenen uitlokken. Alle organen volgen hun eigen ritmes en zijn afgesteld op elkaar. Als een rader niet goed werkt zal dat zeker gevolgen krijgen op het totale radersysteem.

 

 

 

 

 

Narcose-Bestraling-Chemo

Veel mensen hebben last van narcose, bestraling of chemotherapie. In mijn praktijk kwam ik er achter dat deze een blokkade gaven in de citroenzuurcyclus. Men kan dit voorkomen door gehomeopathiseerde rechtsdraaiende melkzuren in te nemen. Als proef heb ik in 1987 10 patienten behandeld met dit middel. Het resultaat was verbluffend. Het middel is dan ook niet meer uit mijn praktijk weg te denken.

Produktnaam is SANUVIS van firma SANUM en wordt via Apotheek besteld bij firma HOLOMED te OOTMARSUM. Het produkt wordt in 50 ml flesjes (3 x daags 10 druppels voor de maaltijd) of in breekampullen geleverd. Persoonlijk gebruik ik de breekampullen. Bij ondersteuning van kanker kan men gedurende de chemotherapie of bestraling zelfs 3 x 50 druppels innemen. Dit product verbreekt ook een starheid in het bindweefsel.

Een paar dagen voor de narcose of andere behandeling beginnen met dit product. 1 ampul op een glas water en deze met kleine slokjes gedurende 3 uur opdrinken. Na een operatie zeker nog 4 dagen voortzetten. Bij bestraling of chemotherapie elke dag innemen gedurende de behandeling en nadien 14 dagen voortzetten. Binnen mijn praktijk gebruik ik de combinatie Traumeel (firma Heel) in tabletvorm met Sanuvis. Het herstel na een operatie gaat veel sneller. Patiënten die ik deze combinatie voorschreef hebben dit ook ervaren. Ziekenhuizen en behandelingscentra`s zagen dit ook bij de nacontrole van de patiënten. Persoonlijk vind ik het jammer dat ze deze combinatie niet gebruiken, het zou een hele hoop ellende besparen. Info over Sanuvis kan men opvragen bij de firma HOLOMED.

Praktijkervaringen van Heilpraktiker H.A. Stormer

Negatieve Ionen

Negatieve ionen

De negatieve ionen zijn een belangrijke energie leverancier, die wij normaal gesproken door vochtige lucht opnemen. Hoe meer negatieve ionen het lichaam kan opnemen, des te energieker wij ons voelen. Intuïtief dragen we edel- en halfedelstenen op het lichaam zonder echt te weten dat zij negatieve ionen afgeven aan het lichaam. Het beïnvloed de viscositeit van het bloed. Verzuring van het bloed leidt tot verdikken van het bloed. Verzuring van het bloed leidt toename van micro-organismen, zoals bijvoorbeeld het griepvirus of dergelijke soorten bacteriën die het lichaam beschadigen. Door Germanium wordt het aantal negatieve ionen van Kalium en Calcium vermeerderd en daardoor wordt het bloed weer basisch. Door een hoger gehalte aan negatieve ionen in het lichaam worden ook de cellen gestimuleerd, dat wil zeggen, de stofwisseling en het uitscheiden van afvalstoffen wordt bevorderd. Bovendien wordt het bloed ook meer met proteïnen en immuunstoffen verrijkt en zodoende worden ziekteverwekkers sneller bestreden. Ook onze slaap wordt gezonder, wanneer deze door extra negatieve ionen ondersteund wordt, zodat het menselijk lichaam sneller kan regenereren. Door deze eigenschappen kunnen ziekten zoals bloedarmoede, allergieën, reuma, zenuwpijnen, verstoppingen, geelzucht en nierziekten, sneller bestreden worden.

 

 

 

 

 

Ontwikkeling van de Frequentie Therapie

ii

 

Dr. Hulda Clark

 Dr. Royal Rife

De ware grondlegger van de frequentietherapie is Tesla geweest. In de tijd dat elektriciteit zijn intrede deed, was dat een extra dimensie voor artsen die opzoek waren naar nieuwe therapievormen. In de overgang van de 19e naar de 20e eeuw is er steeds gezocht naar andere vormen van genezen. De echte geneeskunde stond in die tijd in de kinderschoenen. De overgang van aderlaten, bloedzuigers, purgeren etc. naar nieuwe vormen van geneeskunde was imens. In die tijd ontstond ook de homeopathie, wat al een sprong voorwaarts was.

Dr. Rife heeft Tesla’s idee omarmt en met zijn vriend Hoyd een systeem ontwikkelt die het vermogen had om d.m.v. elektrische straling een ziekte aan te pakken. In zijn onderzoeken zag hij de door hem zelf ontwikkelde gecompliceerde microscoop, dat vijandige micro-organismen door de straling uit elkaar vielen.

Hij was vooral geïnteresseerd welke micro-organismen kanker veroorzaken. Hij ontdekte 2 vormen die hij virus BX en BY noemde. Ook kwam hij er achter op welke frequentie ze zich bevinden. Zijn werken werden in die tijd gepubliceerd en veel van zijn collega’s waren erg geïnteresseert in zijn werk en vroegen hem twaalf terminale patiënten met kanker te behandelen met zijn systeem en het te documenteren. Alle twaalf patiënten overleefden de kanker. Ze hadden verscheidene kankervormer en de uitslag was voor die tijd ongeloofelijk.

Zijn geest was verder dan de tijdslijn waarin hij leefde. Het was verbazingwekkend hoe hij een complexe microscoop ontwikkeld had met de beperkingen van die tijd waarin hij leefde. Door de uitvinding van elektriciteit kwam er een stroomversnelling in ontwikkelen van verschillende apparaten. De medische wetenschappers waren ook op zoektocht naar verbetering van levenskwaliteit en zagen ook mogelijkheden van het toepassen van elektriciteit.

Dr. Rife ontwikkelde verschillende apparaten zoals glasbuizen gevuld met edelgassen en deze te koppelen aan elektriciteit en magnetisme. Hierdoor ontstonden bepaalde frequenties (trillingen). Door deze frequenties af te geven aan het lichaam zag hij dat behandelde patiënten van bepaalde ziekten af kwamen. Zijn ontdekking van de BX virus (kankerverwekker) in zijn laboratorium was baanbrekend. Hij kreeg veel bewondering van zijn vakgenoten en zo ontstond er een sociëteit van artsen die met hem wilden samenwerken om deze frequentietherapie door te ontwikkelen. Deze ontdekking was natuurlijk bedreigend voor de toen opkomende farmaceutische bedrijven die liever hadden dat de mensen afhankelijk werden van pillen, zalven etc. Zij begonnen met een corrupte smeercampagne tegen Dr. Rife en brachten hem ten gronde. Doordat een paar artsen van de societëit op onverklaarbare wijze gestorven waren en zodoende angst gezaaid werd, was ook de socitëit uit elkaar gevallen. Tenslotte hebben ze zijn laboratorium in de as gelegd. Gelukkig zijn veel zijn van kostbare onderzoeken bewaartgebleven. Op het internet staan vele artikelen omtrent wie hij was en zijn werk te vinden. Het is de moeite waard die te lezen. Helaas hebben we de verkeerde richting gekozen voor onze gezondheid. Hoe anders zou het gelopen zijn om kanker volgens zijn principe te kunnen behandelen.

In jaren ’70 van de vorige eeuw stond Dr. Hulda Clark op en pakte het werk weer op en heeft een grote bijdrage geleverd in ons dagelijks werken met frequentieapparatuur. Zij ontwikkelde de befaamde zapper – therapie. Helaas is ze een paar jaar terug overleden. Met veel geduld heeft ze honderden frequenties in kaart gebracht zoals virussen – ziekten – bacteriën etc. Zij heeft haar werk vrijgegeven zonder er één cent voor te vragen. Ze vond het veel belangrijker dat mensen op een natuurlijke manier behandeld werden, dan gebruik te moeten maken van farmaceutische geneesmiddelen. In haar jonge jaren als werkend  arts heeft ze de schade van de geneesmiddelen kunnen aanschouwen. De liefde voor haar medemens, haar eenvoud en niet aflatende zoektocht naar frequenties om zieke mensen te willen helpen moet een voorbeeld zijn voor alle hulpverleners die met frequentietherapie werken. Zij kreeg hulp van mensen die met een osiloscoop konden werken.

Tegenwoordig zijn er veel Bioresonatie/frequentie systemen op de markt. Deze systemen wordt door progressieve artsen (Duitsland, Frankrijk, Turkije, Oostenrijk) en door therapeuten in verschillende disciplines gebruikt.

eu_mor   parasieten afgedood met bioresonatie     Opgenomen via Microscoop

kaboom  parasiet afdoding door frequentietherapie   Opgenomen via microscoop

Beide filmpjes via windows mediaplayer afspelen

Onvruchtbaarheid

 

Onvruchtbaarheid is een item waar je niet zomaar luchtig over praat. Een vrouw die een kind wenst en tegengewerkt wordt door haar eigen lichaam maakt haar erg onzeker.

Er zijn veel invalshoeken waarom een vrouw niet zwanger kan worden. Een eileider kan verkleeft zijn of myomen kunnen een oorzaak zijn, maar ook een te laag oestrogeengehalte kan een vruchtbaarheid bemoeilijken.

Veel vrouwen zullen ook de reguliere onderzoeken ondergaan en waarschijnlijk wordt bij de man ook gekeken hoe sterk zijn zaadcellen aanwezig zijn. Al met al best een slopend gebeuren. Vooral als de onderzoeken uitwijzen dat er niets aan de hand is. Men gaat verder om op een natuurlijke weg zwanger te geraken, maar als het dan toch niet lukt bouwt de vrouw een hoge stress op. Elke maand is het spannend en als toch de menstruatie door komt dan is de vrouw diep teleurgesteld.

Het kan tot een geestelijke kwelling leiden. Vele vrouwen beslissen toch voor een kunstmatige bevruchting. Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen hoe belastend dit voor het lichaam en geest kan zijn voor de vrouw in kwestie.

Wat ik waarneem in mijn praktijk is dat steeds meer vrouwen moeilijker in verwachting raken en dat het zelfs met een kunstmatige bevruchting niet altijd lukt. Voor mij is dat niet vreemd, omdat ik bij de vele metingen onregelmatige insulinespiegels zie, wat weer tot een onregelmatige hormoonhuishouding leidt.

De vrouw in de huidige maatschappij staat z`n mannetje d.w.z. dat zij meer bewust is wat ze wil en hoe ze haar leven wil inrichten. Ze zal niet jong aan kinderen beginnen, omdat ze een zekere positie moet bereiken in haar werk.
Veel vrouwen gaan gemiddeld op hun 14e jaar aan de pil tot ongeveer de 29e jaar. Er zijn vrouwen die 10 jaar een prikpil hebben gekregen en als ik vraag waarom ze dit gedaan hebben dan zeggen ze “dat het lastig is om elke maand een menstruatie te krijgen”. Zolang je anti-conceptie gebruikt, ben je kunstmatig zwanger en bij langdurig gebruik kunnen er blokkades in het lichaam ontstaan.

Onzin, zegt de klinische kant, want dat is niet bewezen. Ja, zeg ik op mijn beurt dat klopt, maar is het niet zo dat je je eigen kip niet wil slachten omdat die gouden eieren legt? Dus waarom een onderzoek plegen naar dit fenomeen. Dagelijks word ik geconfronteerd met klachten die voortvloeien door een langdurig gebruik van anti-conceptie. Vooral de “Diana” pil geeft zware problemen.

Bij alle vrouwen die zo graag in verwachting willen zijn en het niet lukt om in verwachting te geraken, heb ik een hormonale disbalans gemeten. Bijkomende factor is dat het voedingspatroon absoluut niet goed was. Verschillende apparatuur geeft veelal aan dat de insulinespiegel niet in orde is. Laat men dit op een klinische manier testen met de zogenaamde GTT (bloedsuiker waardebepaling) test dan komt er meestal niets uit. Dit heb je ook vaak met een reguliere schildkliertest.

Het zou te diep gaan om de geestelijke kant te belichten van dit aspect. Een kind krijgen is een gift van het Universum!

Sinusitis (Bijholteontsteking)

Je kunt met een bijholteontsteking behoorlijk in een vicieuze cirkel belanden. Regulier wordt er meestal een anti-biotica kuur voor gegeven.

In mijn praktijk zie ik deze mensen soms radeloos binnenkomen, omdat de anti-biotica kuur niet heeft aangeslagen. Dit komt omdat er niet meer goed nagedacht wordt. Als er iets niet goed gaat met het lichaam dan probeert het lichaam dit door te geven via verschillende kanalen die ter beschikking staan.

Bijholte ontstekingen kunnen ontstaan als de weerstand in de slijmvliezen veranderd. Bacteriën die in een gezond slijmvlies niets te zoeken hebben kunnen toeslaan als het milieu in de slijmvliezen veranderd. Aangezien wij aan de binnenkant bekleedt zijn met slijmvlies (het puntje van de neus tot aan de anus) betekend dit, dat als er iets mis is in diepere niveau`s van dit traject dat het lichaam dit kenbaar wil maken. Het zoekt dan een niveau op waar het sneller opvalt.

Causaal gedacht is een bijholte ontsteking een uitingsvorm van een slecht werkend darmstelsel. Meestal wordt er direct anti-biotica voorgeschreven, omdat complicaties richting hersenen te voorkomen. Op zich een goede redenatie voor de korte termijn. Ik ken patiënten die 3 x per jaar een antibiotica wordt voorgeschreven.

Er zijn er bij die jaarlijks sinusitis krijgen. Na jarenlang anti-biotica gebruikt te hebben zie ik vaak een totale ontregeling van het immuunstelsel en ja er zijn erbij die allergisch zijn geworden voor anti-biotica. Gevolg is dat het maag-dramstelsel ontregeld wordt.

Buiten een ontregelt darmstelsel zijn er nog andere factoren die in acht genomen moeten worden zoals bij mannen de relatie bijholte – prostaat en vrouwen de relatie bijholte – eierstokken.

Door de darmen goed onder handen te nemen doorbreek je de vicieuze cirkel. Een bijkomende zaak is dat mensen die chronisch lijden aan deze kwaal alles met het “hoofd” willen oplossen!! (doordenker)

Soundfrequencies - Geluidsfrequentie

Soundfrequencies – Geluidsfrequentie

The complex nature of the symphony in the body is overwhelming. Not only the number of frequencies but also the relationships of all the frequencies.

Sound frequency healing works on the principle that all matter vibrates at specific frequencies. Audio tones and vibrational frequencies repair damaged tissues and cells within the body. The vibrating frequencies, like sickness, disease, depression, and stress cause human beings to vibrate at a lower frequency.

Understanding Sound Healing

A vibrating object, whether a guitar string or your vocal cord, causes the air surrounding it to also vibrate. Humans have various auditory nerves that send information to your brain to let you hear. When the sound vibration hits your eardrums, it makes them vibrate and creates waves in the fluid in the inner ear. making them vibrate, which, in turn, causes waves in the fluid of your inner ear. The detection of sound by your ear isn’t isolated from the physical world – it’s a physical consequence, resulting from a physical source.

Among many, there are three m

ain areas of our being where sound healing frequencies have been proven to be compelling. One can not underestimate the value of triggering an emotional release that can make a physical pain go away, or a metaphysical breakthrough, clear the mind like never before.

Physical Healing and Pain Relief

Everything has a frequency, at which it most naturally vibrates at, known as a resonant frequency. When we find that resonant frequency and play a sound that matches it, it feeds energy into the body. This could be a cell or an organ.

However, if you play a sound that matches a resonant frequency, then turn the volume up, you can explore the object. This can be pretty effective for destroying cells that cause illness or disease. Sound can also be used to get rid of the pain. Pain receptors can only handle that much information, so when you fill them up with the sound, they can no longer transmit pain impulses to the brain.

There are frequencies for just about every part of the body.

Emotional Healing and Release

Did you know that suppressed emotions can account for up to 50% of the complications and diseases we exhibit? Sound and music can be used to release these suppressed emotions and convert our emotions to a more healthful capacity.

Most of the lower emotions are associated with really irritating sounds, lower emotions such as pessimism, frustration, irritation, impatience, disappointment, worry, anger, hatred, rage, jealousy, insecurity, guilt, fear, grief, and depression. These are distorted or clashing sounds, and they break down your physical body.

Sounds associated with higher emotions support your health, such as hopefulness, optimism, positive expectation, enthusiasm, eagerness, happiness, passion, joy, freedom, and love. The sounds that correlate with these emotions are consistent and quite pure tones.
Applying the vibrant sounds associated with higher emotions helps lift our body through emotional healing and release.

Mentally – Brainwave Coaching

There has been extensive clinical research proving that when we listen to frequencies within the range of a brainwave, our brain will be trained into that frequency within a few minutes. We can use these frequencies to help put us into various brainwave states. This can help with a variety of issues including ADD, ADHD, post-traumatic stress, learning disabilities, sleep disorders, and enhancing mental clarity, memory, and creativity.

Put your Headphones on and play. You hear nothing through headphones. The frequencies are very high that is why you hear nothing but the treatment works. Do it a couple of times a day

Healing Frequencies for Breast Cancer.

Healing Frequencies for Cancer Fundamental

Healing Frequencies for COPD

 Stimulation Third Eye

Healing Mental Disorder

Healing Bones and Fractures

Healing to Improve Vision

Healing Frequency for Obesity

Healing Severe Acute Pain

Healing Hyperhidrosis

 Healing ADHD

Healing Cirrhose – Leververvetting

Healing Spinalstenose

 Healing Cervical Dystonia

Healing Chalazion

Healing MRSA (Methicillin-Resistant Staphylococcus)

Healing Umbilical Hernia

Healing Essential Oil – Rose

Healing Thromboses

Healing Respiratory Syncytial Virus

Healing Myocarditis

Healing Hair loss

Healing Hormonal Disorder General

Healing Attention Deficit Disorder with Hyperactivity

 Healing Migraine

Healing Prostate cancer

Healing Astigmatism

Healing High Blood sugars

Healing Ear Fungus

Healing Pityriasis

Healing Gastroesophageal Reflux

Healing Multiple Sclerose

Healing Anxiety Disorders

 Healing Candida

 Sinusitis

 Neuroendocrine tumors

Healing Epilepsy

 

 

Stress

Stress is een sluipmoordenaar voor het immuunstelsel.

Stress is een woord wat snel in de mond wordt genomen zonder te beseffen hoe het allemaal werkt. Iedereen heeft een portie “gezonde stress” nodig om dagelijks te kunnen functioneren. Het orgaan dat de stress reguleert zijn de bijnieren. Ze bevinden zich op de nieren en bestaan uit een schors- en merggedeelte. Beide gedeelten maken hormonen die van cruciaal belang zijn in geval van aansturen of remmen van biochemische processen. Het in stand houden van ons immunsysteem wordt bepaald door onze bijnieren. Ze maken b.v. adrenaline, noradrenaline, cortisol en verschillende steroïden.

Functievoorbeeld:

De bijnieren produceren cortisol. Dit hormoon regelt onze dag- en nachtritme en tal van andere zaken die voor het in stand houden van het immuunstelsel erg belangrijk zijn. Wanneer we in een verhoogde stress schieten (vecht – vlucht reactie) verhoogt het lichaam de adrenaline-spiegel en daardoor gaat ook de cortisol-spiegel omhoog. Vergelijk het met, dat je in de auto op een tweebaansweg bevindt en je moet inhalen. Je maakt de actie en ineens zie een tegenligger op je afkomen. Je geeft nu nog meer gas (adrenaline – cortisol en insuline verhoogt) om in te halen en je redt het op het nippertje. Je hart bonkt, de bloeddruk verhoogt, je bent hoog alert en waakzaam. Na deze actie zal het lichaam zo snel mogelijk de oude situatie weer oppakken en er zal weer evenwicht zijn tussen adrenaline en cortisol.

Bij een ongezonde stress is er een sprake van een constante verhoging van de adrenaline- en cortisol spiegel. Dit fenomeen zorgt ervoor dat de schildklier en de alvleesklier harder moeten gaan werken. Om alles in toom te houden wordt er een beroep gedaan op DHEA een hormoon die in de bijnieren wordt aangemaakt. DHEA is een bijzonder hormoon die ons lang jong houdt d.m.v. testosteron en oestrogeen te produceren. Hoe hoger de stress des te meer het tenkostte van de DHEA gaat en gevolgen heeft in het produceren van testosteron en oestrogeen.

Door de voortdurende hoge stress zal er snel verouderingsproces plaats vinden. (denk eens aan de mensen in de politiek).

Bij langdurige stress zal dat een uitputting van de bijnieren, alvleesklier en schildklier tot gevolg hebben en dat zorgt er weer voor dat het immuunsysteem niet optimaal verloopt. Vergeet niet dat de bijnieren kracht en energie leveren en de alvleesklier een voorloper is van de totale biochemie die in ons lichaam verloopt. We zien dan ook dat bij een “burn-out syndroom” het herstel van deze klacht jaren kan duren. Voordat de bijnieren en alvleesklier aan het uitputten zijn geeft het signalen af d.m.v. lichamelijke en geestelijke klachten. Bij het negeren van deze signalen (bewust of onbewust) kunnen zich zware ziekten ontwikkelen zoals hart- en vaatproblemen, bloedverdikking, zware tot chronische ontstekingen, kanker etc. In America heeft cortisol de bijnaam “death hormone”.

Bijnieren – Pancreas en Schildklier noemen we dan de “gouden driehoek”. Deze driehoek is cruciaal om onze gezondheid in balans te houden.

Hieronder zijn opsommingen van klachten en emoties die je jezelf kan afvragen.
Hoe eerlijker je het kunt beantwoorden, hoe meer je kan zien of je een gezonde of een ongezonde stress hebt.

 • Irritatie, cynisme, negativiteit.
 • Snel kwaad worden als iemand je iets opdraagt of vraagt wat indruist tegen je gevoel.
 • Snel afvallen of juist veel aankomen in gewicht
 • Depressie of een geestelijk zwaar gevoel
 • Geen vreugde
 • Slapeloosheid
 • Uitputting, chronische vermoeidheid
 • Verhoging van alcoholgebruik
 • Snel en veel zweten (ook tijdens het slapen)
 • Hartritmestoornissen (bonken, kloppen en razen van het hart)
 • Hoofdpijnen, maag- en darmklachten
 • Gevoel van eenzaamheid of juist alleen willen zijn
 • Niet willen vrijen (geen energie) of het tegenovergestelde om juist veel te willen vrijen (ontstressen)
 • Inconsequent gedrag, je niet begrepen voelen door je omgeving. Gaat gepaard met emotionele explosie
  (boosheid of huilen)
 • Gevoel van hulpeloosheid
 • Lichamelijke klachten variërend van steeds terugkomende ontstekingen, verkoudheden/griep, huidklachten etc.

Score: 1 punt voor ieder antwoord met “ja” beantwoord.
0 – 4 = Binnen de normale grenzen. (gezonde stress)
4 – 8 = Buiten de normale grenzen. Roofbouw op het immuunstelsel en beginnende tot milde vorm van een “burnout” .
8 en meer = Richting uitputting en zware “burnout”.

Onderstaande organen behoren tot de “gouden driehoek”

Schors en merg van de bijnier

Pancreas (geel gekleurd) die schuil gaat achter de maag

Schildklier met de 4 bijschildklieren

 

Vaccinaties

De meningen zijn nogal verdeeld over vaccinaties. Duidelijk is dat vaccinaties duizenden levens gered heeft, maar ook schade heeft veroorzaakt doordat de mensheid elke dag bedreigd wordt door duizenden bacteriën en virussen is er door de wetenschap een antwoord gezocht om deze bedreiging tegen te gaan. Dit heeft geleidt tot het ontstaan van medicijnen die van afgezwakte bacteriën en virussen gemaakt zijn en d.m.v. inspuiting toegediend worden.

Een goed afweermechanisme zal hierop reageren. Het lichaam gaat zich verweren en bouwt anti stoffen tegen een desbetreffende bacterie of virus.

Wordt men besmet dan heeft het lichaam anti stoffen tegen de desbetreffende bacterie of virus reeds aangemaakt. Met een vaccinatie wordt men eigenlijk moedwillig ziek gemaakt om een reactie teweeg te brengen in het lichaam. Niets aan de hand zou je zeggen. Voor een lichaam die aardig in balans is, zal het geen grote bijwerking hebben, maar voor gevoelige mensen en mensen die in onbalans zijn kan de vaccinatie nadelige gevolgen hebben. Het vaccinatiemiddel bevat conserveringsmiddelen die vervelende eigenschappen kunnen hebben. Na dertig jaar observatie en behandelen heb ik talloze reacties gezien die grote gevolgen veroorzaakt hebben. Vaak ziet men na een tweede vaccinatie DTP of DKTP reacties optreden waar ouders niet bij stil staan, zoals het ontstaan van eczeem, koemelk allergie, allergie tegen andere voedingsmiddelen etc.

Bij navraag zijn het meestal baby`s die geen borstvoeding krijgen. Het is fysiologisch bekend dat het afweermechanisme zich voor 80% in het darmgestel bevindt. Bij een baby is het afweermechanisme nog in een leerstadium. In mijn optiek vind ik dat er te snel bij een baby gevaccineerd wordt. De darmen hebben ongeveer 6 maanden nodig om het immuunsysteem op te bouwen en daar wordt totaal geen rekening mee gehouden. De vaccinaties beginnen in 2e maand en krijgt de baby tegenwoordig een cocktail van verschillende ziekten. Door te snel vaccineren kan een opbouwende immuunsysteem behoorlijk door elkaar geschud worden.

Ook ziet men dikwijls dat volwassen zich moeten laten vaccineren wanneer men op reis gaat naar een land met risico.

De vaccinaties vinden plaats meestal onder een hoge stress (adrenalinespiegel is dan verhoogd). Het immuunsysteem draait dan op hoge toeren. Op plaats van bestemming gaat men ontstressen zodat het immuunsysteem kan bijkomen. Het is bekend dat een hoge stress situatie het lichaam beschermt. Doordat men meer in ontspanning raakt tijdens een vakantiereis laat het afweermechanisme zien wat voor roofbouw men gepleegd heeft. Dit betekent dat het afweermechanisme de verdedigende taken niet optimaal zijn en men open staat voor een eventuele besmetting via voeding, wondjes etc. Behandeling(en) bestaan meestal door het toedienen van anti – biotica`s en het darmstelsel (afweermechanisme) nog meer ontregelen. Meeste mensen komen met heftige darmproblemen terug. De vele onderzoeken na terugkomst ten spijt is het resultaat vrijwel altijd negatief. De combinatie vaccinatie en een hoge stress situatie is meestal de veroorzaker van dit leed. Wij noemen dat een postvaccinatie syndroom. Om dit alles te voorkomen kan men voor de vaccinatie en direct op de dag van de vaccinatie een homeopathisch middel innemen om dit te voorkomen.

Het middel heet THUJA (levensboom) in de potentie D30. Voor een baby wordt een half tabletje fijngemalen en opgelost in melk of water en een dag voor de vaccinatie gegeven. Na de vaccinatie weer een half tabletje fijnmalen en weer oplossen in melk of water en laten innemen. Voor volwassen is twee tabletten voor de vaccinatie onder de tong opzuigen en na de vaccinatie weer twee tabletten onder de tong opzuigen. Dit voorkomt dat het immuunsysteem ontregeld wordt.

Belangrijk is dat men zich niet laat vaccineren als men zwaar verkouden, griep of een ziek gevoel onder de leden heeft. Wacht liever tot het voorbij is. Dit geldt ook voor baby’s en jonge kinderen. Bij baby’s geef ik het advies pas op de 6e maand pas te beginnen met vaccinatie en alleen de DKTP en niet de BMR. Ik word dagelijks geconfronteerd met de negatieve uitwerking van de snelle en te vroege vaccinaties. Vooral de baby’s die met een zwak darmgestel worden geboren zijn de dupe.

Vandaag de dag krijgt een kind in het 1e levensjaar een mix van gemiddeld 10 verschillende stoffen ingeënt tegen verschillende ziekten. In mijn kritische opinie is dit een enorme belasting voor een opbouwend afweermechanisme.

Niemand wil zijn kind verliezen maar ik zie veel schade van deze over-vaccinatie in mijn praktijk. Categorisch worden deze klachten van tafel geveegd door controlerende rijksinstanties omdat Big Pharma erg machtig is.

Vergeet niet dat een vaccinatie als een eenheidsworst uitgedeeld wordt vergetende dat ieder kind een uniek wezen is met combinatie kenmerken van moeder en vader. Meestal zijn het de gevoelige kinderen die de dupe zijn van deze vaccinatieprogramma’s. De link, van voorkomende klachten zoals autisme-dyslectie-leerproplemen-spraakstoornissen-autoimmuunziekten, naar een vaccinatie worden door artsen naar het rijk der fabelen verwezen.

Ik krijg wekelijks te maken met jonge meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die schade ondervinden van de HPV vaccinatie. Hun wereld is in elkaar gestort en wordt geplaagd door klachten die niet goed in kaart te brengen zijn. Bloedtest op bloedtest worden uitgevoerd en er komt niets uit. Zeer frustrerend voor deze jonge meiden en hun bezorgde moeders.

Wil men meer weten over dit item dan is het de moeite waard om de desbetreffende literatuur te lezen. “Vaccinatie en immunisatie” van Leon Chaitow en het boek “A Shot in the Dark” van Barbara Fischer-Loe.

Over de Covid19 virus en vaccinatie verwijs ik je naar de rubriek “nieuws

Neem niet alles aan maar blijf kritisch, toch zeker als het om je lichaam gaat want daar hebben we maar 1 van.

 

Praktijkervaringen van Heilpraktiker H.A. Stormer

Vermoeidheid

 

 

 

 

Vermoeidheid is een klacht die je veel hoort om ons heen.

Vermoeidheid is een klacht die je veel hoort om ons heen. Het lichaam geeft een signaal af waar je niet gauw bij stil wil staan. Is het niet dat we allemaal wel eens moe zijn? Dus gaan we door met waar we mee bezig zijn. Er zijn vele oorzaken die moeheid veroorzaken zoals ijzergebrek, slecht slapen, wisselende bloedsuiker spiegel, vitaminegebrek, zorgen maken, ingehouden emoties etc. Als de moeheid lang aanblijft is het wijs dit te laten onderzoeken en niet maar door blijven gaan tot dat het te laat is.

Vermoeidheid wordt ook niet echt aangezien als een klacht maar meer dat het lastig is. Consumerende ziekten zoals kanker hebben altijd vooraf zware moeheid als klacht. Ook constant malen in je hoofd verbruikt veel energie. Niet voor niets hebben de oude Chinese heelmeesters gezien wat piekeren en zorgen maken de alvleesklier (pancreas) aandoet. Vele biochemische reacties kunnen pas plaats vinden als het enzymatisch proces goed verloopt. Zonder dit verloop, geen energie. Slecht naar de toilet gaan is ook een oorzaak voor moeheid. Gifstoffen blijven te lang in de darmen en die worden weer opgenomen en gaan de lever toe. Dit vergt veel energie van de lever.

Er is een oud gezegde die Hypokrates ooit heeft gelanceerd:  “Moeheid is een ziekte van de lever”. Dit wil zeggen dat de lever zijn taken niet goed meer kan uitoefenen en een signaal aan het lichaam afgeeft. Andere organen geven een signaal meestal in pijnvorm af naar het lichaam. De lever geeft als signaal “moeheid”.  Neem langdurige vermoeidheid in acht en laat het onderzoeken want niets is kostbaarder dan je gezondheid!

Wonderbaarlijk Germanium

Germanium

 

Fysische eigenschappen

Germanium is een zilvergrijs glanzend half metaal, dat vast is bij kamertemperatuur en smelt bij 938,25° Celsius. Het bijzondere aan deze stof, die in 1886 door de Duitse wetenschapper Clemens Winkler is gevonden, is een zogenaamde dichtheid anomalie: de dichtheid van Germanium neemt toe wanneer het in vloeibare toestand overgaat. Bij Germanium wordt de dichtheid met 4% vergroot wanneer het vloeibaar is. Germanium is een halfgeleider, dat wil zeggen dat de stof bij kamertemperatuur nauwelijks elektrisch geleid. Wanneer het echter verhit wordt, neemt het geleidingsvermogen sterk toe. Over toxische werking van Germanium is niets bekend. Germanium is een tamelijk zeldzaam element. Het wordt meestal aangetroffen als Canfieldit, Germanit of Argyrodit, zogenaamde Germanium mineralen. Bovendien wordt het mineraal Zinkblende of Steenkool vaak verrijkt met Germanium verbindingen. Germanium wordt gewonnen als bijproduct bij de winning van zink, koper of lood. Germanium wordt voor nachtzichtapparatuur, warmtebeeldcamera’s of optische licht golfgeleiders, die nodig zijn voor de telecommunicatie-kabels, gebruikt. Germanium wordt al enige jaren ook zeer effectief gebruikt voor medische doeleinden.

Werkzaamheid

Germanium helpt in vele gebieden van het lichaam. De grootste werking heeft het op ons immuunsysteem, waar het bijvoorbeeld de productie van het lichaamseigen Interferon zeer bevordert. Interferon is een lichaamsstof die universeel toepasbaar is. Bovendien versterkt Germanium het immuunsysteem, ook wanneer het al door virussen of bacteriën aangevallen is. Ook de productie van natuurlijke “killer-cellen,” ook wel NK-cellen van het menselijk lichaam genoemd, worden door organisch Germanium bevorderd. Een van de meest voorkomende oorzaken van ziekten is zuurstofgebrek in de cellen. Daarom is gehomeopathiseerde Germanium ook zeer nuttig als immuun booster: Germanium zorgt ervoor dat zuurstof ongehinderd in de lichaamscellen kan komen, doordat het zuurstofatomen aan zich bindt, die weer vrije waterstof binden. Germanium kan eveneens in zuurstofarme gebieden van het lichaam, die daarom bekend staan, veel talrijke micro-organismen herbergen, helpt energie op te slaan ook zonder enige verbinding met een zuurstofatoom, maar alleen door emissie van elektronen.

Een verdere functie van Germanium is de elektromagnetische werking op het lichaam. Deze kan geblokkeerde energieën door zowel elektrische, alsook magnetische stroom weer in overeenstemming brengen en genezingsprocessen bespoedigen. Germanium heeft ook potentie als antioxidant, dat betekent dat het kan verhinderen dat vrije radicalen, zoals bijvoorbeeld Artritis, lichaamscellen laten oxideren, respectievelijk vernietigen. Germanium kan ook kankercellen uiteen laten vallen, doordat het met de sterk positief geladen cellen in contact komt. Germanium heeft eveneens een pijnstillende werking op de mens. Het heeft effect op de aanmaak van Endorfine en kan ook traditionele pijnmiddelen versterken.

Degeneratieve ziekten

Germanium behandelt op twee manieren: regeneratieve  en degeneratieve ziekten. Een negatief geladen Germanium atoom kan een positief geladen kankeratoom vernietigen. Vervolgens worden de cel resten via de lever afgevoerd. Germanium helpt ook bij de productie van Macrofagen en natuurlijke afweercellen van het lichaam, die gezamenlijk eveneens helpen kanker te overwinnen. Het verhogingspercentage van de werking van de natuurlijke afweercellen bedraagt 23%. De werking van Germanium op Endorfine draagt er bovendien toe bij, dat pijnen verzacht kunnen worden

Hoge bloeddruk

Door de zuurstofverrijking van het bloed door Germanium, wordt het bloed meer vloeibaar en daalt de bloeddruk.

Multiple Sclerose – MS

Germanium is zeer effectief in combinatie met zuurstofbehandelingen. Het gezichtsvermogen wordt door de grotere zuurstoftoevoer die Germanium bevordert, weer verbeterd.

Zware metalen en ontgiftten

Zoals ook bij degeneratieve ziekten, bindt het negatief geladen Germanium de sterk positief geladen zware metaal deposito’s, die daardoor eenvoudig uitgescheiden worden.

Overige ziekten

Germanium kan ook bij Diabetes, Artritis en ontstekingen helpen, hierover zullen onderzoeken die momenteel lopen bewijskracht leveren overeenstemming brengen en genezingsprocessen bespoedigen. Germanium heeft ook potentie als antioxidant, dat betekent, dat het kan verhinderen dat vrije radicalen, zoals bijvoorbeeld Artritis, lichaamscellen laten oxideren, respectievelijk vernietigen. Germanium kan ook kankercellen uiteen laten vallen, doordat het met de sterk positief geladen cellen in contact komt. Germanium heeft eveneens een pijnstillende werking op de mens. Het heeft effect op de aanmaak van Endorfine en kan ook traditionele pijnmiddelen versterken.

Hoge bloeddruk

Door de zuurstofverrijking van het bloed door Germanium, wordt het bloed meer vloeibaar en daalt de bloeddruk.

Multiple Sclerose – MS

Germanium is zeer effectief in combinatie met zuurstofbehandelingen. Het gezichtsvermogen wordt door de grotere zuurstoftoevoer die Germanium bevordert, weer verbeterd.

In de praktijk gebruiken wij de homeopathische vorm genaamd: SanumGerman en die door Holomed in Ootmarsum geleverd kan worden.

Zie op homebalk “link” knop om doorverwezen te worden naar hun website.

 

 

 

 

 

Jicht - Urinezuur

In vroegere tijden was jicht een ziekte van de rijken. Zij konden zich veroorloven veel dierlijk voedsel te eten in combinatie met het drinken van alcohol en uitbundige levensstijl. Jicht sloeg juist bij deze bevolkingsgroep toe. Het gezegde voor deze ziekte in het Duits zegt alles “wein, weib und gesäng”. Wat opviel was dat in de 2e wereldoorlog en naoorlogse jaren deze ziekte bijna verdwenen was. Naarmate de rijkdom terugkwam liet de ziekte een stijgende lijn zien. Doordat we nu alles kunnen aanschaffen is deze ziekte gewoon worden.

Hoe komt dit nu?

De oorzaak ligt in de urinezuurhuishouding. Ons lichaam bouwt urinezuur op door zogenaamde purinen, die deels uit onze voeding vrijkomen en anderzijds door afbraak van onze celkernen waar de DNA zich bevindt. De omzetting van afgebroken niet bruikbare eiwitten naar purinen vindt plaats in de lever. Purine wordt afgebroken tot ammoniak die dan weer tot urinezuur wordt omgevormd. Dit urinezuur wordt dan door onze nieren en darmen buiten het lichaam afgevoerd. Dit gebeurt door enzymen die zich in de lever bevinden. Als er enzymen in de lever niet gemaakt kunnen worden om de purinen af te breken dan probeert het lichaam dit hoog giftige stof via de nieren en darmen uit te scheiden. Dit is een enorme belasting voor de nieren en darmen. Buiten het probleem van slechte afbraak van purinen hebben we ook te maken met ander voedingsmiddelen die wel afgebroken worden naar urinezuur. Naarmate de levensstijl niet veranderd wordt er steeds meer purinen en urinezuren geproduceerd en als de nieren en darmen steeds meer moeite hebben om de purinen en urinezuren uit te scheiden dan vindt er een opstapeling plaats in de holten van gewrichten.

De opgestapelde purinen en urinezuur vormen dan kristallen in de gewrichten. Deze kristallen lokken op hun beurt een ontsteking uit die meestal aan de rechter grote teen begint. Het wordt rood en zet op en dat gepaard met veel pijn. Ga je naar de arts gaat dan schrijft hij/zij een anti-pijn middel voor. Als je de hierboven beschreven mechanisme leest dan zal de anti-pijn middel nauwelijks werken. Het zou de pijn iets kunnen verzachten, maar zolang de kristallen daar blijven dan gebeurt er niets. De jicht kan langzaam ook de knieën en ander gewrichten aanvallen

Een acute jichtgeval is dan ook een sein van het lichaam en laat voelen dat de maat vol is. De combinatie eten van veel dierlijke eiwitten in combinatie met rijkelijk gebruik van alcohol en een overdadige sexueel gedrag is een levensstijl dat veranderd moet worden. Deze ziekte bouwt zich met de jaren op en laat zich pas zien als organen als de lever, nieren en darmen niet goed meer kunnen functioneren.

Als eerste wat je moet doen is je levensstijl drastisch veranderen. Voor een bepaalde tijd geen vleesproducten eten en het drinken van alcohol moet achterwege gelaten worden. Ontwijkt ook het eten van purinerijk voedsel zoals tuinbonen, en verschillende bonensoorten, haring, schaal- en schelpdieren, koffie. We weten nu dat organen zich kunnen regenereren waaronder de lever die de sterkste regeneratie capaciteit heeft. In een acute aanval schrijf ik het middel Ledum D30 voor en laat de patiënt nierenthee in combinatie met leverthee drinken. Er zijn ook veel goede complex homeopathische producten te koop die de lever en de nieren kunnen ondersteunen.  Er zijn ook complex homeopathische middelen die urinezuurkristallen kunnen oplossen.

Een jichtaanval gaat vaak gepaard met veel stress en irritatie. Irritaties is de trigger om iets in het lichaam te laten ontsteken!!

 

 

Hans Stormer -Heilpraktiker
Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 0612022231

Ineke op den Dries

Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 023-5441040