Voet- en Lichaamsmassage

Voet- of Lichaamreflex massage

Massage is zo oud als de mensheid. In de oudheden waren massages een onderdeel van het leven. Toen wisten ze al dat het een grote bijdrage was voor het onderhoud van hun gezondheid. Aanraken is een basale behoefte van de mens. Raakt men de buitenkant aan dan zal het de binnenkant beroeren. De oude Romeinen wisten hoe belangrijk het was om lichaam en geest te optimaliseren. Badhuizen en massages gingen hand-in-hand en waren geïntegreerd in de toenmalige levensstijl. Wat vooral opviel is dat de mensen ten opzichte van de rest van Europa ouder werden.

Door opgelegde beperkingen vanuit bepaalde religies zijn massages in de taboe sfeer belandt. Het heeft lang geduurd voordat massages als normale levensbehoefte wordt ervaren.

Het leven dat we nu leven met veel stress, volle agenda’s, weinig tijd en aandacht voor het lichaam en geest, zal op den duur zijn tol eisen. Door je te laten masseren wordt je je bewust hoe je lichaam met je stress omgaat. Deze stress zorgt ervoor dat het blokkades in het lichaam ontwikkelt. Die blokkades geven weer een signaal af zoals, nek-, schouder-, rugklachten etc. Intuïtief probeer je op de desbetreffende blokkade de wrijven of te kneden om deze blokkade op te heffen.

Wij geven veel geld uit aan onzinnige materiële behoeften maar aan onze gezondheid willen we niks spenderen.

Gezondheid moet niet op de laatste plaats van je lijstje bevinden.

Een goed uitgevoerde massage is een weldaad die je jezelf gunt, waardoor je beter kan functioneren in deze hectische tijd. We zien en horen dagelijks over de positieve bijdrage die een massage levert.

Hans Stormer -Heilpraktiker
Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 0612022231

Ineke op den Dries

Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 023-5441040