Dieetbegeleiding

Voeding

Over voeding is veel geschreven en zijn de meningen erg verdeeld. Allereerst is het goed om te weten dat voeding een grote rol speelt in ons sociale leven.

Niet voor niets zijn er ooit twee stellingen geponeerd om over dit onderwerp na te denken. De 2 stellingen luiden: Men eet om te leven, of men leeft om te eten.

Persoonlijk zie ik voeding als een medicijn voor het lichaam. Zoals medicijnen een bijwerking kunnen hebben kan ook voeding een negatieve invloed hebben op ons lichaam, wanneer we te veel en te vaak dezelfde stof innemen. Een goed voorbeeld is de snelle suikers. Een ander probleem is de kwaliteit van voedingstoffen en de bereiding ervan. Veel producten bevatten kunstmatige aromastoffen en conserveringsmiddelen.

Ons afweermechanisme dat zich voor 80% in en rond ons maag- darmkanaal afspeelt, staat onder invloed van wat wij eten en drinken. Is het eten en drinken van goede kwaliteit en de bereiding ervan op de juiste manier gedaan, dan zal ons immuunstelsel alleen maar sterker worden en andersom zullen junkfood, kant-en-klare gerechten, gefrituurde voeding d.m.v. verhitte vetten en in magnetron bereidde maaltijden het immuunstelsel afbreken. Niet voor niets hebben 2 miljoen geregistreerde mensen maag- darmklachten. Als men zowel een lichamelijke als een geestelijke klacht wil behandelen dan zal men te allen tijde de voeding onder de loep moeten nemen. Natuurlijk kan je de klacht met een medicijn bestrijden maar voor mij als behandelaar is dit een shorttime planning. Ons immuunstelsel is afhankelijk van hoe het gevoed wordt en anderszijds door hoe wij geestelijk in balans zijn.

Buiten onze voeding moeten wij ook onze geestelijke prikkels verteren. Al onze emoties spelen zich ook af in het maag- darmkanaal. Zolang een behandelaar, zowel alternatief als klinisch dit onderwerp niet serieus neemt, dan zullen de klachten niet echt verbeteren. Een bekend gezegde is: Je bent wat je eet!

Het is mens-eigen om zo lang door te gaan tot dat het verkeerd gaat. Misschien is het afgezaagd maar “voorkomen is beter dan genezen”.

Als je niet sterk genoeg bent om je voedingspatroon te veranderen zoek dan hulp! Eten is altijd gekoppeld aan emoties en andersom.
Als je al niet sterk bent op dit gebied dan wordt het erg zwaar het zonder hulp te doen.

Hans Stormer -Heilpraktiker
Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 0612022231

Ineke op den Dries

Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 023-5441040