Ineke op den Dries

                  Diverse Holistische behandelingen

      Praktijk Ineke op den Dries

Na jarenlang als ziekenverzorgster gewerkt te hebben in zorginstellingen, bedacht ik mij dat ik meer holistisch met mensen wilde werken. Op een dag dat ik bezig was met een voetmassage, werd me gevraagd waarom ik geen massage-opleiding ging volgen. Dit bracht mij aan het denken en zo geschiedde dat ik in 1998 de 3-jarige opleiding Voet- en Lichaamsreflexzonetherapie met succes heb afgerond. Het vergde enige tijd om de reguliere benadering en geneeswijze te combineren met het werken in de praktijk, maar na enige jaren is het me gelukt om daar een weg in te vinden.

Ondertussen heb ik mijn kennis uitgebreid met verschillende andere massagetechnieken, een cursus bioresonantie, gewerkt met een bio-energetisch apparaat (Scio) en later overgestapt op een bioresonantieapparaat: het L.I.F.E. systeem.

Om de drukte in de praktijk van Hans Stormer op te vangen, werk ik nog met het L.I.F.E systeem, maar in hoofdzaak houd ik me bezig met de massages in al haar aspecten.

Indien nodig, wenselijk en toegestaan maak ik de connectie tussen het bewustzijn en de klacht, zodat er duidelijkheid een inzicht komt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de belasting en de belastbaarheid van het lichaam. De ene mens is lichamelijk en/of geestelijk sterker dan de andere en kan derhalve ook meer verdragen. Men loopt b.v. veel en te lang door, met nek-, schouder- en rugklachten, waardoor de klacht chronische wordt. Er wordt dan te lang gedacht dat het wel een keer overgaat, het is immers ook vanzelf gekomen. Om het dan te behandelen met de gewone pijnbestrijdende middelen, is meestal niet voldoende, omdat de oorzaak niet wordt aangepakt.

Hier komt het zelfbewustzijn om de hoek kijken; hoe staat men in het leven ten opzichte van zichzelf en de omgeving. Worden grenzen goed aangegeven en kan men hier eventueel verandering in aanbrengen, of kan men de situatie accepteren, waardoor ook de druk verminderen kan. Door hier naar te kijken, kan een verbetering van de klacht bespoedigd worden.

De keuze van de therapie/massage hangt af van de aard van de klacht en de wens van de cliënt.

De verschillende therapievormen die ik hanteer zijn:

  • Voet- en Lichaamsreflexzonetherapie
  • Diepe Weefselmassage
  • Metamorfose massage
  • Corrigeren bekken – rug en nek d.mv. ademhaling
  • Dieetbegeleiding
  • Bioresonantie

Hans Stormer -Heilpraktiker
Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 0612022231

Ineke op den Dries

Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 023-5441040