Diepe Weefselmassage

Diepe Weefselmassage

Het lichaam bestaat uit 3 weefselsoorten. Het ectoderm (buitenste blad), het entoderm (binnenste blad) en mesoderm (middelste blad) beter bekend als het bindweefsel. Dit weefsel speelt een grote rol in ons lichaam en neemt 1/3 deel van het totale lichaam in beslag. Het komt voor in vaste en vloeibare vorm. Het is een complex weefsel dat nauw verbonden is met zenuwen, lymfe en het immuunstelsel. Als het lichaam zijn afvalstoffen niet goed kwijt kan, dan wordt het “tijdelijk” opgeslagen in dit weefsel. Emotionele pijnen die men tijdens zijn leven soms moet ondergaan, worden ook opgeslagen in dit weefsel.

Als je gemasseerd wordt ervaar je wel eens dat bepaalde plekken meer pijn doen. Deze pijnlijke plekken geven een energetische blokkade in het bindweefsel weer. Het kunnen ophopingen van afvalstoffen zijn, maar het kan ook een emotionele blokkade zijn. Op die gebieden kan je de huid bijna niet oppakken tussen duim en wijsvinger. In vakterm heet dat een verkleving.

Eigenlijk kan je vaststellen dat het bindweefsel aan het verslakken is en daardoor kan er een slechte doorbloeding ontstaan. Het geblokkeerde gebied gaat signalen afgeven zoals pijn, stijfheid, acute pijnscheuten in spiergroepen etc. Ook onderdrukte emoties zullen zich vastzetten in het bindweefsel.

Het verschil tussen de conventionele bindweefselmassage en de diepe bindweefselmassage is dat het bijna pijnloos is. Met deze techniek wordt het lichaam uitgenodigd en op zijn eigen wijze te reageren. Dit in tegenstelling tot wanneer men over de pijngrens zal gaan, het weefsel zal zich verzetten en meer aanspannen.

Diepe weefselmassage is zo subtiel dat je je soms afvraagt of het wel gaat werken. De verbazing wordt pas groot na het ondergaan van de massage. Meestal is dat de dagen erna.

Hans Stormer -Heilpraktiker
Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 0612022231

Ineke op den Dries

Houtmanpad 8 B 3
2015 EW Haarlem
Nederland

Stuur een email
Tel: 023-5441040