Energiegenezing is tegenwoordig in populariteit gestegen vanwege toenemende gezondheidsangst en samenzweringstheorieën in de media. Mensen beginnen innerlijke rust en een beter leven te zoeken zonder enige medische tussenkomst. Ondanks dat het deel uitmaakt van de wellnessrevolutie, kan de geschiedenis van energiegenezing teruggaan tot de oudheid.

Sinds de oudheid erkennen filosofen het concept van het menselijke energieveld. Samen zijn er vijf lagen binnen ons energieveld. Deze lagen vormen onze mentale, fysieke, spirituele, etherische en emotionele kenmerken.

Net als al het andere in de wereld kan het energieveld in balans blijven of uit balans raken, wat uw gezondheid als gevolg daarvan beïnvloedt. Emotionele en mentale stress, valse overtuigingen, fysieke nood en trauma zijn voorbeelden van energieblokkades in ons lichaamsenergieveld. Ze hebben invloed op ons vermogen om negatief te functioneren.

Wat zijn de voordelen van energiehealing?

Energiegenezing is de oorspronkelijke vorm van geneeskunde. Er zijn verschillende vormen van energiegenezingstherapieën die ons zowel op fysiek als emotioneel niveau ten goede kunnen komen. Het ruimt blokkades op die zich verstoppen in onze energievelden. Het herstelt en brengt ook onze energie weer in balans, zodat ons lichaam op zijn optimale niveau kan worden gestimuleerd en zijn vermogen om te genezen kan herwinnen. Energiegenezing kan ook helpen bij het identificeren van problemen voordat ze zich manifesteren als pijn of ziekten in ons lichaam. Het opent ons bewustzijn voor de gebieden die we nodig hebben om te genezen en gezondheid, harmonie en vitaliteit in ons energieveld te brengen.

Volgens medische dossiers en resultaten, Er zijn meer dan veertig soorten gemeenschappelijke bijwerkingen die kunnen worden veroorzaakt door conventionele behandeling. Voorbeelden van bijwerkingen zijn schade aan bloedvormende cellen en vitale organen, verlies van eetlust, zwelling, blauwe plekken en vermoeidheid.

Energiegenezing kan echter ons algemene welzijn verhogen zonder bijwerkingen te veroorzaken. En in tegenstelling tot conventionele behandelingen, zullen we ook een beter begrip van ons lichaam hebben, zelf beslissingen nemen en een meer beslissende rol spelen in onze genezingsreis. Het stelt ons ook in staat om een positieve en hoopvolle kijk op de toekomst te hebben.

Verschillende soorten energiehealing

Reiki
Reiki is een soort geneeswijze die zich richt op ontspanning en stressreductie. Het is afkomstig uit Japan en de naam is gemaakt van twee Japanse woorden: Rei is “Gods wijsheid of de hogere macht” en Ki is “levenskrachtenergie”. Het is een natuurlijk en eenvoudig helend en zelfverbeterende tool die iedereen kan oefenen. Door op handen te leggen, biedt reikibehandeling een stralende uitstraling die om en door je heen stroomt. Het heeft baat bij verschillende aspecten zoals lichaam, emoties, geest en geest. Veel mensen deelden hun reiki-ervaring als “een heerlijke ontspanning”, “gevoelens van vrede, veiligheid en welzijn”.

Crystal Healing
Crystal healing is een holistische, natuurlijke alternatieve therapie die edelstenen gebruikt om je energieveld in balans te brengen. Het kan worden gebruikt met traditionele medicijnen om mensen te genezen en heeft geen bijwerkingen. Ze gedragen zich als stemvorken die helpen om harmonie en stabiele kracht in je onevenwichtige energieveld te brengen. De belangrijkste principes van kristalgenezing zijn om te genieten van de zelfreflecterende ervaring, zich te concentreren op mindfulness en acceptatie en negatieve energie voor ons lichaam en geest te verwijderen. Het draait allemaal om het genieten van diepe ontspanning tijdens healingsessies. Het helpt ook om stress en angst te verlichten.

Qigong
Qigong, of chi kung, is een traditionele Chinese gezondheidsoefening die beweging, ademhaling en meditatie combineert. Duizenden jaren lang oefenden Qigong-meesters Qigong-oefeningen en leerden ze mensen om spieren te versterken, de geest leeg te maken en hun potentieel te ontsluiten. Qigong heeft veel gezondheidsvoordelen en is heel gemakkelijk te beoefenen. Je kunt het op elk moment of op elke plaats doen. Neem elke dag een paar minuten de tijd om qigong-ademhalings- en bewegingsoefeningen te doen. U merkt misschien geen dagelijks verschil. Echter, aanhoudende praktijk zal u zeker belonen met verbazingwekkende verbeteringen in uw gezondheid.

Kwantumgeneeskunde
Kwantumgeneeskunde is een relatief jong vakgebied in vergelijking met theorieën over kwantumfysica die al eeuwen bestaat. Natuurkundigen hebben intrigerende concepten zoals golfdeeltje dualiteit en golffuncties vastgesteld die veel mensen inspireerden om deze theorieën toe te passen op de medische praktijk. Het meet het magnetisch veld van een patiënt om ziekten te diagnosticeren en gebruikt energie om schade te genezen of ziekteverwekkers te doden. Kwantumgeneeskunde maakt gebruik van trillingen en homoeopathie en is niet-invasief. Het vermijdt de bijwerkingen van medicijnen en vervelende tests van de moderne geneeskunde.

Het is nauwkeuriger in het diagnosticeren. In tegenstelling tot de moderne geneeskunde die zich meer richt op het verlichten van symptomen, richt quantumgeneeskunde zich op holistisch herstel en raakt het de kern van een probleem, het omgaan met de oorzaak van een ziekte.

Er zijn verschillende soorten energiegenezing die je kunt leren en oefenen. Elk heeft zijn eigen voordelen en helende werking. Lees en studeer om erachter te komen wat het beste bij jou past.