Kristallen zijn kostbare edelstenen die een immense genezende kracht bezitten en al eeuwenlang in de medische en spirituele therapie worden gebruikt. De oude Sumeriërs gebruikten meer dan 4000 jaar geleden al kristallen in hun formule. Het oude Egypte, het oude Griekenland en het oude Rome hebben allemaal vermeldingen over het maken van sieraden van kristallen voor bescherming of gezondheid. Het boeddhisme en het hindoeïsme hebben kristallen ook in hun meditatieroutines gebruikt. Tegenwoordig erkennen steeds meer mensen de helende kracht van kristallen en gebruiken ze om mentale druk te verlichten, lichamelijke onrust te verlichten en chakra’s te deblokkeren.

Hoe werken kristallen?
Kristallen zijn opmerkelijke natuurlijke substanties die onder de aarde zijn ontdekt. Ze zijn in staat om te resoneren in specifieke energievelden. Elk type kristal heeft een uniek energieveld dat gerelateerd is aan zijn kristalstructuur, waardoor het de buitengewone kracht heeft om bepaalde energie in en uit het lichaam te sturen. Alleen al het plaatsen van het kristal in de buurt van uw lichaam is voldoende om u lichamelijk of geestelijk te genezen.

Hoe kiest u uw kristallen?
Elk kristal heeft zijn eigen eigenschap, dus het hangt af van wat u het meest nodig heeft of wat uw favoriet is. Sommige stenen werken het best voor het genezen van fysieke kwalen, en andere voegen uitzonderlijke voordelen toe aan meditatie of inspiratie. Het bepalen van uw behoefte is de eerste stap om het juiste kristal te vinden.